Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Grand Prix van Nederland in beeld voor extra sprintrace in 2022

De Grand Prix van Nederland kan volgend jaar zomaar het decor zijn van een van de zes sprintraces die de Formule 1 wil organiseren.

Dit jaar hebben we als proef drie sprintraces gehad in de Formule 1. Volgend jaar moeten dat er zes worden als het aan de Formule 1 ligt. De teambazen hebben zaterdagochtend het eerste voorstel gekregen voor de locaties waar er volgend jaar een sprintrace gehouden zal worden als het aan de F1-bazen ligt. De Grand Prix van Nederland is een van de zes locaties, zo heeft RacingNews365 begrepen, tezamen met Bahrein, Imola, Canada, Oostenrijk en Brazilië. Er is nog niet gestemd over dit plan en dat zal pas in Abu Dhabi gebeuren, zodat het World Motorsport Council, het hoogste orgaan van de FIA, daar een week later tijdens hun laatste vergadering van het jaar goedkeuring voor kan geven.

Grand Prix-organisatie Nederland enthousiast

Jan Lammers, sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix, vertelde in gesprek met RacingNews365 dat hij wel enthousiast was over de mogelijkheid voor een sprintrace. "Dat zijn dingen die worden overlegd met de FOM. Dat is nog veel te vroeg om nu te zeggen. Wat besloten wordt, wordt besloten. Ik zou het voor het weekend wel heel erg leuk vinden." "Op zaterdag extra wat erbij en een hele andere dynamiek op de vrijdag. De eerste training op vrijdagochtend is dan superbelangrijk. Dat vind ik het leuke van de sprintraces, iedere sessie doet er dan ineens toe. Het voegt wel weer wat extra toe aan de zaterdag ook", aldus Lammers.

Verdere ideeën

Verder staat in het plan, dat dus nog niet definitief is, dat de top tien coureurs punten zullen krijgen. Dat in tegenstelling tot de top drie, zoals dit jaar het geval was. Verder willen de teams extra budget hebben om eventuele crashes tijdens sprintraces op te kunnen vangen. Het zou gaan om een bedrag van 500.000 dollar per race. Daarnaast wordt ook gekeken of de officiële poleposition ook toe kan worden gewezen aan degene die op vrijdag de snelste is tijdens de kwalificatie, en niet degene die op zaterdag de sprintrace wint. Binnenkort zal er waarschijnlijk meer bekend worden over het nieuws.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi