Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas-baas plaatst vraagtekens bij prestaties Schumacher na nieuwe megacrash

Haas-teambaas Guenther Steiner is niet blij met wederom een zware crash voor Mick Schumacher, die tijdens de Grand Prix van Monaco zijn bolide zag breken door zijn crash. Steiner wil nog kijken wat er nu met hem gaat gebeuren binnen het team.

Mick Schumacher crashte tijdens de Grand Prix van Monaco voor de tweede keer dit Formule 1-seizoen hard. Schumacher kwam er zelf zonder kleerscheuren vanaf, maar dat kan niet gezegd worden over de Haas-bolide. De VF22 lag in twee stukken tegen de muur. Eerder dit jaar in Djedda crashte de Duitser ook al met veel schade als gevolg. Teambaas Guenther Steiner baalt van het weekend in Monte Carlo. Kevin Magnussen haalde de finish eveneens niet, al kwam dit door een waterlek in zijn motor. Over het incident van Schumacher is Steiner niet te spreken. "Bij Mick zagen we allemaal wat er gebeurde. Het is niet erg bevredigend om weer zo'n grote crash mee te maken." Wat de consequenties zijn voor Schumacher is niet duidelijk, maar dat het verhaal misschien intern een staartje krijgt, blijkt uit de woorden van zijn teambaas. "We moeten gaan kijken hoe we vanaf hier verder gaan", aldus een zwaar teleurgestelde Steiner.

Schumacher gooit nog geen hoge ogen in 2022

Het is nog niet het seizoen waar Schumacher op had gehoopt. De Haas-coureur staat als een van de weinige coureurs nog op nul WK-punten, terwijl teamgenoot Kevin Magnussen op de tiende plaats van het coureurskampioenschap staat met 15 punten. Vorig jaar wist Schumacher toenmalig teamgenoot Nikita Mazepin te verslaan, maar met de ervaren Magnussen naast zich lukt dit vooralsnog zeker niet. De crashes helpen hem ook niet bij Haas. Twee zware crashes in zeven races is niet fijn voor een team uit het middenveld, waar het budget een stuk krapper is dan bij de topteams. Schumacher kwalificeerde zich dit jaar tweemaal in de top tien (als we de sprintrace-kwalificatie in Imola meerekenen, red.), maar van punten kwam het nog niet. Schumacher vindt het zelf storend dat hij crashte, want volgens hem zat de snelheid er goed in. "Het was een kwestie van de auto op het circuit houden, maar helaas lukte mij dit niet. De snelheid voelde goed aan en het voelde alsof we konden aanvallen en pushen. Helaas ging ik iets te wijd, waarschijnlijk zo'n 10 centimeter, en dat was genoeg om alle grip te verliezen. Het resultaat is wat er toen gebeurde."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi