Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Hamilton voelt de druk van Max Verstappen'

Lewis Hamilton voelt de druk van Max Verstappen. Dat is de mening van voormalig F1-coureur Jan Lammers. De Brit liet zich na de GP van Bahrein negatief uit over Verstappen. Een teken van de druk op zijn schouders?

Het moment waarop Hamilton Verstappen een 'dickhead' noemde ging viral. Miljoenen mensen waren getuige van het 'incident' en op social media kwamen de meest leuke creaties voorbij. Volgens Jan Lammers is het prima dat de verhoudingen op scherp staan. " Je collega's moeten niet je vrienden zijn. Bovendien moet Hamilton zelf ook vrezen voor zijn reputatie, want die teksten zijn natuurlijk ook niet netjes. Coureurs zijn alleen aardig voor je als ze weten dat je langzamer bent. Maar Hamilton voelt dat Verstappen hem naar de kroon steekt. Dat verklaart zijn uitspraken." Het incident tussen de twee valt volgens Lammers twee kanten op uit te leggen. "Dat is het mooie: ze hebben allebei gelijk. Ze zijn geen van beiden schuldig, want het was een race-ongeluk. En ze bekijken het allebei vanuit hun eigen interpretatie. Verstappen nam risico door die manoeuvre te maken en Hamilton nam risico door Verstappen kort te houden. Dat resulteerde in een vorm van armpje drukken op hoge snelheid, waarbij geen van beiden wilde toegeven."

Van een mindere vorm of mindere fase van Max Verstappen wil Lammers niets weten. In China kunnen de kaarten compleet anders geschud worden, aldus de voormalig F1-coureur. " Die conclusie zou ik niet zo snel willen trekken. Aan het eind van het seizoen wordt de eindstand pas opgemaakt. Onderweg krijgt iedereen met tegenslagen te maken." "Nu is het Verstappen die aan de beurt is, maar dat kan volgende week alweer een ander zijn."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'