Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Historische F1-auto Schumacher voor duizelingwekkend bedrag geveild

In Abu Dhabi werd er een historische Formule 1-auto van Michael Schumacher geveild, die uiteindelijk voor een duizelingwekkend hoog bedrag werd verkocht.

Abu Dhabi staat erom bekend dat het vele rijke figuren huisvest. Dat bleek ook afgelopen raceweekend weer, toen de meest welvarende mensen uit het emiraat en van over de hele wereld neerstreken in de Formule 1-paddock voor een veiling van het wereldberoemde veilinghuis RM Sotheby's. Het pronkstuk van de veiling was de Ferrari F2002, waarin niemand minder dan Formule 1-legende Michael Schumacher in 2002 zijn vijfde van in totaal zeven wereldtitels won. Op het Yas Marina Circuit werd er links en rechts met zakken vol geld gestrooid door iedereen die het makkelijk kon missen. Het bedrag dat voor de F2002 werd neergeteld was een nette 6.643.750 miljoen dollar. Daarmee werd het de op-een-na duurste Formule 1-auto in de geschiedenis van de sport. De duurste auto op de ranglijst is er ook een waar Schumacher vroeg in heeft gereden, namelijk de F2001, die in 2017 voor 7.5 miljoen dollar werd geveild. In totaal werd er afgelopen raceweekend tijdens de veiling in Abu Dhabi 31.3 miljoen dollar opgehaald. Opvallend genoeg kwam onze eigen RacingNews365-journalist de F2002 tijdens de testdagen na het raceweekend tegen op een parkeerplaats bij het circuit, waar de historische bolide nagenoeg onbewaakt geparkeerd stond, zo laten de foto's hieronder zien.

B5pOXz7FmvL

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door RacingNews365 (@racingnews365) op 4 Dec 2019 om 12:40 (PST)

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi