Jolyon Palmer

Laatste F1 nieuws over Jolyon Palmer

Jolyon Palmer, geboren 20 januar 1991, heeft een lange weg afgelegd voordat hij in 2016 zijn debuut maakte in de formule 1.

De Brit is sinds 2005 actief in de autosport en is zoals veel coureurs begonnen met karten. In 2008 en 2009 rijdt hij in de Formule Palmer Audi voor diverse teams. Alleen in zijn eerste jaar, 2008, scoort hij een overwinning. In 2009 stapt hij over naar de Formule 2 klasse en komt hij uit voor MotorSport Vision. Ook in 2010 rijdt hij voor dit team in de formule 2 en wint hij vijf races en wordt hij uiteindelijk tweede in het kampioenschap.

In de periode 2011 tot en met 2014 rijdt hij in de GP2 klasse voor verschillende teams. Het jaar 2014 is in deze klasse zijn beste jaar. Hij wint vier races en wordt in dat jaar kampioen. Palmer wordt in 2015 aangetrokken door Lotus als testrijder. Een jaar later, in 2016, maakt hij dan zijn debuut in de formule 1 voor Renault dat inmiddels Lotus heeft overgenomen.

De Brit begint sterk in zijn eerste seizoen en eindigt tijdens de openingsrace in Australië net buiten de punten met een elfde positie. In de daaropvolgende races heeft Palmer het lastig en komt hij niet meer in de buurt van de top 10. Pas in Maleisië valt alles op zijn plaats en komt hij als tiende over de streep. Het betekent zijn eerste en tot nu toe enige WK-punt.

Ook in 2017 rijdt hij opnieuw voor het team van Renault. Dit keer is de Duitser, Nico Hülkenberg, zijn teamgenoot.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen