Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen: 'FIA durft Vettel niet te straffen voor de crash'

Ferrari en Max Verstappen, ze werken als rode lappen voor een stier op elkaar. Ook in Singapore kregen ze het met elkaar aan de stok. Dit keer was het Sebastian Vettel die de veroorzaker was van een enorme crash bij de start van de GP van Singapore. Toch komt de Duitser er zonder straf van af.

Natuurlijk, Vettel hielp niet alleen de race van Raikkonen en Verstappen om zeep. Ook zijn eigen race was direct voorbij. Misschien zelfs wel zijn titeldroom want hij verloor kostbare punten in Singapore aangezien uitgerekend naaste belager Hamilton de race won. Hoewel de wedstrijdleiding dit Formule 1 seizoen al voor minder straffen heeft uitgedeeld, kwam Vettel er zonder straf van af. De wedstrijdleiding deed het af als race-incident en daarmee was de kous af. Voor Jos Verstappen is het onbegrijpelijk dat de FIA niks doet tegen dit soort acties van Sebastian Vettel.

Toch heeft hij hier ook wel een verklaring voor. Volgens de vader van Max Verstappen durft de FIA het namelijk niet aan om Vettel een straf op te leggen. "Als ik de wedstrijdleiding was geweest, dan had ik allang een straf uitgedeeld. Vettel kon zich natuurlijk na Bakoe al niks meer permitteren dus misschien dat ze hem nu vrij uit laten gaan uit politieke motieven. Als ze hem nu een straf opleggen, is het kampioenschap klaar. Daarom zien ze het maar door de vingers. Volgens mij is dat de enige reden waarom ze geen straf hebben uitgedeeld." Dat Vettel hierdoor tegen een achterstand van maar liefst 28 punten op Hamilton aankijkt, heeft hij volgens Jos Verstappen dan ook aan zichzelf te wijten. "Ferrari heeft dit echt aan zichzelf te danken. Eigen schuld, dikke bult."

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer