Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kritiek vanuit het Schumacher-kamp op Mick: "Dit kan je je niet veroorloven"

Na de tweede harde crash van Mick Schumacher dit Formule 1-seizoen krijgt de Haas-coureur forse kritiek vanuit de Schumachers. Ralf Schumacher, de oom van Mick, hoopt dat hij snel verbetert.

Tijdens de Grand Prix van Monaco crashte Mick Schumacher hard na een fout in de regenachtige omstandigheden. De Formule 1-coureur vouwde zijn Haas-bolide door midden in de vangrails, maar kon zelf gelukkig ongedeerd uitstappen. Het is een tegenslag voor het team, zo vindt ook Ralf Schumacher, die zijn neefje bekritiseert. De crash was namelijk volledig de schuld van Mick, zo legt Ralf uit in zijn column voor het Duitse Sky . "Mick had een weekend om snel te vergeten. De crash in de race was zijn eigen fout. Andere coureurs reden voorbij dit punt zonder problemen, maar hij niet. Eerst dacht ik dat hij de vangrails raakte met zijn bolide en een langzaam leeglopende band had, maar dat was niet de oorzaak van de crash." "Hij reed over het natte gedeelte en die fout kan je je niet veroorloven. Dit werd genadeloos afgestraft, zoals we zagen. Niet alleen zijn race was klaar, maar de auto raakte ook zwaar beschadigd, wat consequenties gaat hebben voor het budget van het team."

Schumacher: 'Er moet iets gebeuren bij Mick'

Door de zware crash is Haas weer terug bij af, zo legt Ralf uit. Toch gelooft hij er nog in dat Mick terug kan slaan. "Er zijn ook sterke races geweest. Ik hoop dat het team met updates komt. Je kan zo hard racen als je wilt, maar het wordt lastiger en lastiger om de rest bij te benen." "Er moet in ieder geval wat gebeuren om het leven van Mick wat makkelijker te maken. Mick moet leren dat zulke fouten niet kunnen gebeuren, daar is geen twijfel over mogelijk." Dat hij kan verbeteren, heeft hij volgens Ralf al laten zien in de Formule 2. "Toen hij kampioen werd, heeft hij laten zien dat hij door lastige periodes in een seizoen heen kan komen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'