Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Met hem erbij was het tussen Red Bull en Mercedes nooit zo uit de hand gelopen"

Mercedes en Red Bull leefden dit seizoen op gespannen voet met elkaar. Zover was het volgens Helmut Marko echter nooit gekomen als F1-legende en Mercedes-adviseur Niki Lauda nog had geleefd.

Niki Lauda overleed medio 2019, ruim tweeënhalf jaar geleden. De Oostenrijkse meervoudig wereldkampioen Formule 1 bekleedde bij Mercedes een soortgelijke rol als Helmut Marko bij Red Bull, namelijk een adviserende. Ondanks dat de twee voor rivaliserende teams uitkwamen, waren ze elkaars beste vrienden. Als Marko in gesprek met ServusTV gevraagd wordt hoe Lauda dit veelbesproken seizoen zou hebben beleefd, geeft hij aan dat Lauda juist nu gemist werd: "Ik had gewild dat hij er nog bij zou zijn. Ik ben er van overtuigd dat de situatie tussen Red Bull en Mercedes dan lang niet zo geëscaleerd zou zijn."

Lauda was de kalmte zelve

Het was algemeen bekend dat Marko en Lauda vaak samen hun ontbijt nuttigden. Gesuggereerd dat dat seizoen tot heftige gesprekken geleid zou hebben, kan Marko dat niet ontkennen: "Dat denk ik ook zeker, want ook hij hield er absoluut niet van om te verliezen. Desondanks zou hij dat veel kalmer hebben uitgedragen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'