Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Mercedes: "We forceren Red Bull om risico's te nemen"

Ondanks het verliezen van de Grand Prix van de Verenigde Staten is Mercedes blij dat ze druk kunnen zetten op Red Bull. De Oostenrijkse renstal wordt hierdoor geforceerd om risico's te nemen, zo meent Andrew Shovlin.

Andrew Shovlin moet toegeven hard verslagen te zijn door Red Bull en Max Verstappen, maar is alsnog zeer te spreken over het resultaat van Mercedes. "Op zondag heeft Max ons verslagen, maar het was zeker geen comfortabele overwinning voor ze", zegt de technisch directeur tegenover onder meer RacingNews365. Red Bull kon volgens Shovlin alleen met moeite en risico's de GP van de Verenigde Staten winnen. "We forceren Red Bull om wat risico's te nemen. Als het dan uiteindelijk een slechte race is voor ons, dan wordt het hopelijk in andere races juist wat gunstiger voor ons", aldus de Mercedes-ingenieur. Met slechts een seconde verschil kon Verstappen de race in Austin winnen, Lewis Hamilton kon de schade in de titelstrijd beperken door als tweede te finishen.

Mercedes blij met progressie in laatste GP's

De snelheid op het Circuit of the Americas geeft volgens Shovlin deels een vertekend beeld van de ware prestaties binnen de Duitse renstal. "Ik denk dat we met onze snelheid in Turkije en Rusland iets verder voor lagen dat Red Bull op snelheid vóór ons lag in de VS." "De kwalificatie hier was lastig, al kregen we ten minste nog één auto op de voorste startgrid. Uiteindelijk komt het neer op de afstelling van de auto in de laatste races. Het is in ieder geval bemoedigend dat we ze onder druk konden zetten terwijl we overduidelijk niet de beste auto hadden", aldus Shovlin.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'