Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nico Hülkenberg: 'Renault kan het vierde team zijn in 2018'

Nico Hülkenberg staat inmiddels alweer aan de vooravond van zijn negende seizoen in de Formule 1. Toch lukte het de Duitser nog niet om een podiumplek te scoren. In 2018 zou daar zomaar verandering in kunnen gaan komen, tenminste als de verwachtingen van Hülkenberg uitkomen.

Renault had zich in 2017 de vijfde plek bij de constructeurs ten doel gesteld maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plek. Ook voor Hülkenberg verliep het seizoen behoorlijk wisselvallig waarin zijn beste resultaat tot vier keer toe een zesde plaats was. Dit jaar denkt Hülkenberg dat hij met de R.S. 18 hogere ogen gaat gooien en denkt hij met Renault te kunnen strijden voor de titel van 'best of the rest'. In gesprek met Auto Motor und Sport deelt hij alvast zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen. "Het team is nu al geruime tijd samen en dat betaalt zich nu eindelijk uit. Dat helpt ons ook om ons te verbeteren. De top drie heeft nog een lichte voorsprong maar we komen wel langzaam dichterbij. Vorig jaar hebben we de auto al goed kunnen doorontwikkelen, zo heeft de update in Silverstone onze auto volledig getransformeerd. Die trend willen we nu doorzetten."

Hülkenberg wil dan ook de strijd met zijn voormalige werkgever Force India aangaan dat al twee jaar op rij als vierde eindigde bij de constructeurs. "De top drie is wel bekend maar daarachter hoop ik dat wij en McLaren komen en misschien ook nog Force India. Ik ben ook erg benieuwd hoe zij het dit jaar gaan doen. Als wij onze achterstand op de top drie met de helft verkleinen dan hebben we goed werk verricht. Op die manier schuiven we ook wat op in het veld en hebben we absoluut kans om het vierde team te worden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi