Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris foetert op Stroll: "Wat een verdomde klootzak!"

Lando Norris was pislink op Lance Stroll tijdens de Portugese Grand Prix. Het duo crashte tijdens de race, een crash die op het conto geschreven kon worden van Stroll.

De eerste bocht en Lance Stroll, het was geen gelukkige combinatie op het Autódromo Internacional do Algarve. Op vrijdag raakten Max Verstappen en de Racing Point-coureur elkaar al, op zondag liet Stroll zien weinig geleerd te hebben van dat moment. Met een onmogelijke actie buitenom wilde hij Lando Norris passeren. Het duo raakte elkaar, met veel schade tot gevolg. De race was voor beide mannen vanaf dat moment eigenlijk over, hoewel beiden doorreden. Norris eindigde buiten de punten, terwijl Stroll bewust uitviel in de slotfase. Direct na de crash liet Norris zichzelf gelden over de boordradio: "Wat doet die klootzak! Verdomme! Ik heb schade, ik moet naar de pits. Ik heb schade aan mijn voorvleugel. Cunt!" Beluister hier hoe Norris Stroll stijf scheld.

PX935hvLhC8

Eenmaal uitgestapt kookte het nog bij Norris, maar de Brit bood zijn excuses aan voor zijn taalgebruik. "Ik moet me verontschuldigen over wat ik over hem zei. Ik had die woorden niet mogen gebruiken." Om kritisch te vervolgen: "Ik weet niet wat hij daar deed, echt niet. Hij ging naar links en ik kon hem niet zien. Het verbaasde me dat hij naar links ging, want hij had makkelijk de binnenkant kunnen nemen. Vervolgens stuurt hij gewoon in." Stroll raakte op soortgelijke wijze Verstappen tijdens de tweede training op vrijdag. Norris is duidelijk in zijn oordeel: "Hij heeft duidelijk niets geleerd van vrijdag. Hij lijkt niets te leren van zijn acties. Het overkomt hem te vaak. Ik moet zorgen dat ik uit zijn buurt blijf."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'