Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Herbert: 'Alleen Verstappen zou titelbeslissende crash veroorzaken'

Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert heeft zich uitgelaten over de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hij is ervan overtuigd dat als er een crash komt in Abu Dhabi, de Nederlander die veroorzaker zal zijn.

De Saoedische Grand Prix is er eentje om niet snel te vergeten. Lewis Hamilton en Max Verstappen hadden een bloedstollend gevecht voor de overwinning, waarbij de Brit aan het langste eind trok. De Nederlander kreeg uiteindelijk vijftien seconden tijdstraf opgelegd van de stewards voor twee aparte incidenten in de race. Ondanks de straffen behoudt Verstappen zijn tweede plek in Saoedi-Arabië. De twee coureurs gaan nu met hetzelfde aantal punten naar de laatste race in Abu Dhabi. Johnny Herbert heeft zich uitgelaten over de titelstrijd tussen de Red Bull-coureur en de Mercedes-man. Hij hoorde Verstappen iets bijzonders zeggen in Jeddah. "Max zei iets dat ik ook erg veelzeggend vind, toen hij zei: 'Ik heb nog steeds het voordeel dat ik meer racezeges heb'. Dat betekent dat ze allebei niet kunnen finishen voor Max om het wereldkampioenschap te winnen, dus dat was een zeer interessante uitspraak", zegt Herbert bij Sky Sports . "Ik wil niet zien dat het kampioenschap beslist wordt door dat een van de coureurs de ander uitschakelt, en dat zal alleen Max zijn, vanwege zijn opmerking over het voordeel dat hij heeft van die racezeges", oordeelt de oud-F1-coureur

Het moment van de race was misschien wel de aanvaring tussen Verstappen en Hamilton. De Nederlander kreeg de opdracht om de Brit voorbij te laten en wilde dit doen voor de laatste bocht. Hamilton was hiervan niet op de hoogte en reed tegen de achterkant van de Red Bull-auto aan. Herbert geeft Verstappen de schuld van deze botsing. "Ik herinner me dat ik Damon Hill toen een berichtje stuurde en zei: 'hij (Verstappen,red.) gaf hem een brake test'. Dat is iets wat je gewoon niet doet als Formule 1-coureur, of welke coureur dan ook, om heel eerlijk te zijn." "Dat is het punt waarop je zegt: 'Max, dat hoef je niet te doen. Je hebt het ruwste talent dat we hebben gezien, net als Lewis'. Ik denk dat het gewoon laat zien wat Max bereid is te doen om te proberen dit wereldkampioenschap te winnen", concludeert de voormalig F1-coureur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'