Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pérez niet bang voor voorkeursbehandeling Stroll bij Force India

Van het voorlopige startveld voor 2019 is er maar één coureur die langer bij zijn huidige werkgever zit, dan dat Sergio Pérez doet. Lewis Hamilton is namelijk sinds 2013 verbonden aan Mercedes, waar Pérez in 2014 zijn eerste race voor Force India reed.

Volgend jaar gaat Pérez zijn zesde seizoen in dienst van de rozegekleurde stal afwerken, de kans is nihil dat het onder dezelfde naam zal gebeuren. Force India laat zich omdopen, wat de nieuwe teamnaam wordt is voorlopig nog onduidelijk.

Wat wel duidelijk is, is wie de eigenaar van het team is. Lawrence Stroll, de vermogende vader van Williams-coureur Lance Stroll, staat aan het hoofd van het consortium rijke mannen dat Force India afgelopen zomer uit de financiële brand heeft geholpen. Dat Stroll junior een plekje krijgt bij de stal waar zijn vader eigenaar van is, lijkt een optelsom. Tot dusver heeft Force India enkel Pérez officieel bevestigd, maar Stroll hint er zelf al duidelijk op de overstap naar het team waarvoor de Mexicaan al jaren rijdt te gaan maken. Pérez is niet bang dat Stroll een voorkeursbehandeling krijgt, aangezien zijn vader de eigenaar van het team is. Zo laat de 28-jarige in ieder geval weten tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico. "Aan het einde van de dag gaat het erom dat het team succesvol is, en om dat te bereiken moeten beide wagens op de toppen van hun kunnen presteren. Mocht Lance inderdaad overstappen naar ons team, dan komt hij bij een sterke stal terecht. Hij heeft hier de juiste groeimogelijkheden en het team heeft slechts geld nodig, de juiste begeleiding is er al jaren. Wij kunnen een geweldige verrassing zijn, volgend jaar!", besluit Pérez strijdvaardig.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'