Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez prijst Verstappen na teleurstellende race in Singapore

Sergio Perez heeft een lastig weekend achter de rug in Singapore, maar kan toch enkele positieve punten benoemen na afloop van de race op het Marina Bay Street Circuit. De tweede plek van teamgenoot Max Verstappen is volgens hem vooral veelbelovend.

Perez FP2 Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull had voorafgaand aan het raceweekend in Singapore sowieso geen hoge verwachtingen, maar Sergio Perez zal ongetwijfeld op meer gehoopt hebben. Hij moest na een teleurstellende kwalificatie genoegen nemen met een dertiende startpositie, die hij tijdens de race met moeite om kon zetten in een tiende plek. Hij doet daarmee dus wel een duit in het zakje, maar was toch niet helemaal tevreden na afloop van de race.

Tegenover onder meer RacingNews365 legt hij uit waar dat teleurstellende resultaat vandaan kwam. "Mijn eerste ronde was prima, maar ik kwam daarna helaas niet verder. Sainz kwam toen nog met een succesvolle undercut, waardoor ik achter hem eindigde. Het is hier gewoon heel lastig om in te halen, dus een startpositie in de top tien had echt flink in mijn voordeel kunnen werken. Ik bleef uiteindelijk ook lang steken achter Hulkenberg, dus dat maakte het ook niet makkelijker."

Toch voelde de auto wel iets beter dan tijdens de kwalificatie, benadrukt Perez. "Ik denk dat de balans wel iets beter was, ja. Het was wel heel jammer dat ik daar verder niets uit kon halen omdat ik zo slecht gekwalificeerd had, maar we weten wel waar we de mist in zijn gegaan. We hopen dat voor Austin weer recht te kunnen trekken zodat onze pace daar weer op niveau is, want onze auto zou echt een stuk beter moeten zijn op normale circuits." 

Perez kijkt echter vooral vooruit en haalt veel vertrouwen uit de goede prestatie van zijn teamgenoot. "Hij heeft echt een fantastisch weekend achter de rug! Hij kreeg het echt voor elkaar en dat was mooi. Tijdens de tweede training kwam hij niet verder dan de vijftiende plek en stond hij een halve seconde achter me, maar nu kon hij dat ineens weer recht trekken."

"Maar er is nog wel werk aan de winkel, in ieder geval met het oog op de toekomst en vooral op circuits als deze. Ik hoop gewoon dat het beter gaat zodra we weer naar de traditionelere circuits gaan, want dan kunnen we hopelijk met een betere pace voor de dag komen. Ik hoop ook nog steeds op upgrades voor Austin, dus wie weet."

Praat mee!

Viaplay
x