Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'We zijn slechts in één op de vijf ronden écht snel'

Daniel Ricciardo moet zich na de Grand Prix van Spanje tevreden stellen met de vijfde plaats. Meer zat er niet in, want de Red Bull was slechts bij vlagen snel.

"Op sommige momenten was de auto echt heel erg snel. Maar het rare was dat dit slechts in één op de vijf ronden het geval was" , zo laat Ricciardo na afloop van de race optekenen. "In de rest van het aantal ronden had ik moeite de snelheid te vinden of raakte ik naast de baan. De auto heeft veel potentieel, maar op de één of andere manier komt dat er nog niet elke ronde uit. Optimisme en pessimisme wisselden elkaar dus af, maar al met al was het een vrij saaie race voor mij."

In de tweede heft van de race verloor Daniel Ricciardo heel veel tijd toen hij zijn RB14 even niet in het rechte spoor wist te houden in de hairpin van bocht tien. "De virtual safety car liep op zijn eind en toen ik dat doorhad, trapte ik eigenlijk iets te enthousiast het gaspedaal in. De auto ging in de rondte, maar veel verloor ik er niet mee. Ik lag al een redelijk eindje achter de rest" , zo legt Ricciardo uit.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'