Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rijderscarrousel krijgt nieuwe wending: Pérez terug naar McLaren?

Het silly season van 2018 is onnavolgbaar. Daniel Ricciardo kondigde zijn vertrek bij Red Bull Racing aan, Fernando Alonso besloot de Formule 1 in het geheel vaarwel te zeggen na deze jaargang en Pierre Gasly werd getrakteerd op zijn droomtransfer. Nu er een paar puzzelstukken ineen zijn gevallen, is de focus verschoven naar Force India en McLaren.

De twee middenmoters zijn hot in het geruchtencircuit: Force India is overgenomen door een consortium geleid door de vader van Lance Stroll en zodoende gaat de F1-wereld ervan uit dat de jonge Canadees overstapt naar de roze brigade. McLaren heeft met Carlos Sainz een rijder voor 2019 binnen, maar wie de Spanjaard moet vergezellen is nog maar de vraag.

Op het lijstje van McLaren schijnen huidig voltijdrijder Stoffel Vandoorne en testcoureur Lando Norris te staan, alsmede Force India-coureur Esteban Ocon. De Fransman zou er gestald worden door werkgever Mercedes, die geen ruimte voor hem heeft bij andere middenmoters. Een nieuwe gegadigde is, als roddels in de Britse media voor waarheid aangenomen moeten worden, Sergio Pérez. De Mexicaan kan zich wagen aan een opvallende terugkeer bij het team waarvoor hij in het seizoen 2013 zonder al teveel succes actief was. Pérez kwam destijds over van Sauber, na bij de Zwitserse stal een fabelachtig jaar te hebben gedraaid waarin meerdere podiumplaatsen werden gescoord. Achter het stuur van een McLaren wilde het echter niet vlotten, waardoor Pérez na een jaar werd geofferd voor toenmalig testrijder Kevin Magnussen. Pérez liet tijdens het Belgische Grand Prix-weekend weten zeker te zijn van een plekje op de Formule 1-grid van 2019, de 28-jarige wilde echter niet kwijt voor welk team dat mag zijn.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi