Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Rosberg voorziet stoelendans bij Red Bull voor 2025

Na de Grand Prix van Singapore werden de speculaties over de Red Bull-rijdersduo's van 2025 weer flink aangeslingerd. Mag Sergio Perez blijven, of komt Liam Lawson nog? Nico Rosberg verwacht dat Red Bull binnenkort in een lastig parket komt te zitten.

Perez Singapore FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nu de puzzelstukjes van de rijdersmarkt langzaamaan op hun plek vallen, blijven enkel de lege stoeltjes bij RB en Stake nog over. De situatie in de Red Bull-familie is een populair onderwerp, want de bezetting van de stoeltjes staat nog niet vast. Sergio Perez presteert niet naar behoren en het is dan ook niet zeker dat hij zijn contract tot en met 2026 helemaal zal uitdienen. Hetzelfde geldt in ieder geval voor Daniel Ricciardo, die na de Grand Prix van Singapore emotioneel sprak over zijn mogelijke vertrek. 

Op het eerste oog lijkt dat allemaal geen probleem. Liam Lawson gaat Ricciardo in principe vervangen en Red Bull kan vanuit het juniorenprogramma bijvoorbeeld Isack Hadjar nog promoveren naar de koningsklasse van de autosport. Toch verwacht voormalig wereldkampioen Nico Rosberg dat Red Bull mogelijk nog flink wat moet puzzelen om met een sterk rijdersduo voor de dag te komen in 2025.

Hij laat in de Sky Sports F1-podcast weten dat het er bij Red Bull allemaal mooier uit lijkt te zien dan het daadwerkelijk is. "Ze zitten daar wel echt in een benarde situatie eigenlijk, want het lijkt er niet op dat ze echt een vervanger klaar hebben staan voor Perez. Ze zijn er nog niet van overtuigd dat Yuki Tsunoda sterk genoeg is om zijn stoeltje over te nemen en Ricciardo lijken ze de deur zelfs al te hebben gewezen als we de geruchten mogen geloven. Er is dus niet echt sprake van een geschikte vervanger voor Perez."

"Dat maakt het alleen maar lastiger, maar het is ook zo'n ontzettend gekke situatie. We weten dat Perez een goede coureur is en op bepaalde momenten slaagde hij er zelfs in Verstappen uit te dagen voor de titel, zoals vorig jaar gebeurde. Maar ineens is hij zo ver teruggevallen, dus dat is gewoon gek. Ze lijken hem nu nog de kans te geven om het jaar af te maken, maar daarna moeten ze er echt opnieuw naar gaan kijken met het oog op volgend seizoen." 

Rosberg ziet in die benarde situatie van Red Bull wel een mogelijke oplossing. "Dit alles is wel een van de voornaamste redenen dat de geruchten omtrent Lawson ineens weer besproken worden. Red Bull wil hem nu gewoon in die auto zetten. Als hij het de komende zes races goed doet, komt hij ongetwijfeld ook in aanmerking voor een vast stoeltje bij Red Bull voor 2025. Ik zie in ieder geval echt geen reden om hem niet als mogelijke kandidaat op te schrijven."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x