Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell wil meer bij Mercedes: "Ik wil het opnemen tegen een Verstappen"

George Russell heeft dit seizoen twee keer op het podium gestaan, maar stond daar alleen door het falen van Red Bull en Ferrari. Op pace weet Mercedes zich nog niet echt te mengen in de strijd. Russell baalt daarvan en hoopt snel te kunnen vechten met Max Verstappen en collega's.

George Russell is dit seizoen zeer constant. Tijdens de eerste zeven Grands Prix van het seizoen eindigde hij als enige constant in de top vijf. De Brit heeft echter nog niet het materiaal waarmee hij races kan winnen, want Mercedes worstelde de eerste maanden met haar bolide. Al met al is Russell tevreden met zichzelf, want naar eigen zeggen heeft hij maximaal gepresteerd met het materiaal dat hij heeft gekregen. "Als je me aan het begin van het seizoen had verteld dat ik na zeven races nog geen overwinning achter mijn naam had staan, dan was ik daar zeker teleurgesteld over geweest." "Gezien de pace van onze auto en hoe we er als team voorstaan, ben ik echter redelijk tevreden met hoe ik tot nu toe in 2022 gepresteerd heb. Ik heb de resultaten gemaximaliseerd en er zijn denk ik geen races waar ik veel betere resultaten had kunnen halen."

Russell wil strijden met Verstappen

Russell wil echter niet al te hoog van de toren blazen en benadrukt dat hij zeker nog beter kan. Hij wil uiteindelijk kunnen vechten met de topcoureurs, waarbij hij Verstappen in het bijzonder noemt. "Toch is er altijd ruimte voor verbetering. Je wilt altijd meer als je de auto en de banden beter leert begrijpen." "Ik wil voor dit kampioenschap vechten en het opnemen tegen coureurs als Max Verstappen en teams als Red Bull. Charles doet het overigens ook heel goed bij Ferrari", zo voegt hij twee namen aan zijn lijstje toe. De grootste problemen van zijn team lijken in ieder geval verholpen en dus is het nu zaak om in de achtervolging te gaan. Red Bull is daarbij het mikpunt als het aan Russell ligt. "Als Mercedes kunnen we ons nu volledig gaan richten op de doorontwikkeling van de wagen, aangezien we de grootste problemen hebben opgelost." "We lopen een aantal races achter en Red Bull is denk ik het team dat alle problemen het beste begrijpt en het lijkt erop dat ze goed bezig zijn met de doorontwikkeling van hun bolide."

Russell benieuwd naar zichzelf

Alhoewel Russell vindt dat hij goed presteert, verwacht hij alleen nog maar beter te worden. Later in het jaar, als hij en de Mercedes W13 betere maatjes zijn geworden, hoopt hij dan ook te kunnen schitteren. Hij is benieuwd naar zijn toekomstige zelf. "Als team moeten we echter altijd blijven pushen en ook ik persoonlijk moet blijven pushen. Het kan nog beter en dat zal ook nog komen." "Ik focus me vooral op mezelf en probeer het zo goed mogelijk te doen. Waar dat naartoe leidt, dat zien we dan wel. Natuurlijk heb ik nog veel te verbeteren en ik haal nog niet het maximale uit ons pakket." "Vergeleken met Hamilton is er bij mij zeker nog ruimte voor verbetering op enkele vlakken, dus ik ben benieuwd wat ik later in het seizoen kan laten zien", aldus de Brit.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'