Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher kijkt niet raar op van een Verstappen-exit: "Vraag is hoe lang hij nog wil"

Max Verstappen heeft nog een contract bij Red Bull tot en met 2028, maar volgens Ralf Schumacher is het nog maar de vraag hoe lang de Nederlander nog doorgaat in de Formule 1.

Max Verstappen is slechts 25 jaar jong en is toch een van de meest ervaren Formule 1-coureurs op de grid van 2023. Komend jaar begint hij alweer aan zijn negende seizoen in de koningsklasse van de autosport. Dat worden er als het goed is nog veel meer, want zijn contract bij Red Bull loopt nog tot en met 2028. Al vaker liet de tweevoudig wereldkampioen echter weten dat de buit al binnen is. Het ultieme doel, wereldkampioen worden, is behaald en de rest is een bonus. Er staan nog andere ambities op de wenslijst van Verstappen, zoals endurance racen. Ralf Schumacher is benieuwd hoe lang de Nederlander nog door wil gaan, al legt hij bij Sport1 uit dat dit niets te maken heeft met zijn niveau. Hij vergelijkt zijn 'toppers' van de F1 op dit moment: Verstappen en Lewis Hamilton. "Max en Lewis zijn nog steeds de meest complete coureurs van het veld." "Lewis heeft nu een hevige strijd met teamgenoot George Russell. Max had dat met Sergio Perez alleen kort aan het begin van het jaar. Er is één ding zeker: Verstappen zit bijna op de top van zijn kunnen en kan dit nog heel lang volhouden als we naar zijn leeftijd kijken. Lewis moet harder werken om op de limiet te zitten." "Met Max is het echter de vraag: hoe lang wil hij nog doorgaan in de Formule 1?"

"Je hele leven draait om de F1"

Verstappen heeft volgens de voormalig F1-coureur andere prioriteiten dan enkel en alleen de koningsklasse. "Hij heeft al een paar keer gezegd dat hij niet nog tien jaar door wil racen. Op een bepaald moment gaat hij zeggen: 'Doei, dat is het. Ik ga er vandoor!'" "Al dat reizen kan een reden zijn. We hadden in mijn tijd (van 1997 tot en met 2007, red.) minder races, maar tegen het einde van mijn carrière was het al wat te veel. Je moet niet vergeten dat je hele leven om de F1 draait. Het begint als je wakker wordt en eindigt als je in slaap valt. Er is niet veel tijd voor familie." "Dan heb je ook nog de extreme training. Mijn broer (Michael Schumacher, red.) heeft dit tot een nieuw niveau getild. Er zijn geen feestjes, wat maar laat zien dat Kimi Raikkonen een megatalent had moeten zijn. Hij won de titel met een relaxte levensstijl, maar wel maar één keer! Dat was genoeg voor hem. Met meer discipline was het meer geweest", zo sluit Ralf af.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"