Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Team Verstappen verwacht geen nieuwe Red Bull-kopieën en wijst naar Mercedes en Ferrari

De RB18 van Max Verstappen was met afstand de beste Formule 1-bolide van het seizoen. Zullen we daarom in het tweede jaar van de nieuwe reglementen bij de concurrentie van Red Bull plots veel kopieën zien van de wagen van Verstappen? Zelf denkt Red Bull van niet.

Na het eerste Formule 1-seizoen met nieuwe regels was het Red Bull dat met afstand de beste bleek te zijn. Alhoewel de dominantie misschien niet zo overduidelijk was als de cijfers doen vermoeden, was de bolide van Max Verstappen uiteindelijk wel duidelijk de beste. De Nederlander won namelijk 15 races en door de twee zeges van Sergio Perez kon Red Bull aan het einde van het jaar 17 van de 22 races op haar naam schrijven. Je zou daarom denken dat alle teams naar de RB18 gaan kijken en wat inspiratie op zullen doen, maar bij het kampioensteam zelf betwijfelt men dat.

Kijk maar naar Mercedes en Ferrari

Chief Engineer Paul Monaghan vertelt de media namelijk dat hij er heilig in gelooft dat de teams allemaal hun eigen filosofieën blijven najagen. "De nieuwe regels zijn relatief beperkend, zeker vergeleken met de vorige jaren, maar ik denk niet dat we identieke auto's op het strijdtoneel zullen zien." "Op dat moment zijn we nog niet beland", vervolgt de Brit. "De regels schrijven specifiekere vormen voor dan voorheen het geval was, maar we zien nog steeds veel verschillen. Kijk maar naar de Mercedes-, Ferrari- en Red Bull-bolide: daar zie je significante verschillen." Volgend jaar zien we weer enkele, kleinere regelwijzigingen, maar ook dat zal daar volgens Monaghan niets aan veranderen. "Gaan we bij de eerste race allemaal dezelfde oplossingen hebben voor dat probleem? Dat betwijfel ik, want in onze sport is dat niet hoe het gaat", aldus het Red Bull-kopstuk.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'