Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tops en flops GP Italië: waar Renaults én Formule 3-coureur vlogen

De Grand Prix van Italië was er één waarover om diverse redenen nog wel even nagepraat zal worden. Voor de één betekende dat goed nieuws, voor de ander zeker niet. We zetten enkele tops en flops van het afgelopen raceweekend op een rij.

Tops

Charles Leclerc Op de zaterdag in Monza was Ferrari niet heel blij met eigengereidheid van Charles Leclerc. De Monegask weigerde Sebastian Vettel mee te nemen in zijn slipstream en ging er fluitend vandoor met de poleposition. Over die (on)gehoorzaamheid kun je twisten, maar dat hij zich opnieuw ijzersterk toonde, is een feit. Met zijn ijzersterke snelheid en brutaliteit wist hij een vijfvoudig wereldkampioen achter zich te houden op weg naar zijn tweede zege op rij. Samen met Max Verstappen en Valtteri Bottas mag hij zich wat betreft 2019 tweevoudig racewinnaar noemen. Wie van die mannen is de eerste die opgaat voor zijn derde? Renault "Als die motor van Renault echt zo goed is, dan moet de auto zélf wel echt heel slecht zijn", zo riep Max Verstappen enige tijd terug nog. Maar in Italië finishten de beide Renaults achter de Ferrari's en Mercedessen toch echt vóór beide Red Bulls. Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg vlogen werkelijk over de baan en lieten zien dat ook het chassis op de juiste baan (lees: één waar neerwaartse druk geen belangrijke vereiste is) toch wat in de melk te brokkelen heeft. Sergio Perez Nee, zijn crash op de vrijdag in Monza verdiende niet de schoonheidsprijs, zijn race daarentegen wel! Perez is dit seizoen een diesel die steeds beter op stoom begint te komen. Racing Point verdient echter ook de complimenten, want de formatie heeft een grote stap gemaakt in de ontwikkeling van de bolide. De Mexicaan laat echter zien dat hij nog steeds dé man is om het karwei af te ronden.

Flops

Wedstrijdleiding In het Formule 1-circus gaat de veiligheid van de sport boven alles, zeker na het dodelijk ongeval van Anthoine Hubert eind augstus. Maar hoe kan het dan dat er op zaterdagochtend een Formule 3-coureur metershoog door de lucht vliegt, omdat hij over een drempel ('broodje') rijdt die niet eens zo heel ver buiten de ideale lijn ligt? Na dit zware ongeval, waarbij Alex Peroni rugletsel opliep, werd deze sausage kerb verwijderd, maar dat er in die put kalveren konden verdrinken had men moeten bedenken vóórdat die put daadwerkelijk gedempt werd. Sebastian Vettel Terwijl Charles Leclerc zich tot nieuwe troetelbeer van Italië en Ferrari ontpopte, ging Sebastian Vettel wederom opzichtig in de fout in Monza en spinde. De Duitser maakte zichzelf helemaal belachelijk toen hij ook nog eens met oogkleppen op zijn weg wilde vervolgen, om zodoende Lance Stroll van de baan te kegelen. Inmiddels is het misschien niet meer de vraag wanneer Vettel zich gaat herpakken, maar vooral óf hij zich nog herpakt. Max Verstappen Het was wederom niet het weekend van de Nederlandse Red Bull-coureur. Wetende dat dit een lastig weekend zou worden, deed hij niks fout - tot aan de start van de race. De botsing met Perez viel hem wel degelijk aan te rekenen. Heel erg is dat niet, want iedereen maakt op zijn tijd fouten, maar handig was het allerminste. Zand erover en op naar Singapore!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi