Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen tweede in eerste training GP België

Max Verstappen is het GP-weekend in België prima begonnen. De Red Bull-coureur noteerde een tweede tijd achter Sebastian Vettel.

De Nederlandse fans hoefden tijdens de eerste training niet lang te wachten op hun favoriet. Max Verstappen trapte de sessie af op de soft band, maar zijn snelste tijd werd al snel aan flarden gereden door de beide Ferrari's. Liefst acht tienden gaf de Nederlander toe in zijn Red Bull.

Na een klein half uur vielen de eerste druppels op het circuit van Spa-Francorchamps, maar de regen zette niet door. Valtteri Bottas dook op een setje van de supersofts als eerste 1.44 in, maar zag zijn tijd al snel verbeterd worden door teamgenoot Hamilton op de softs. Max Verstappen voerde het tempo op tijdens zijn tweede run en ging naar een vierde tijd op acht tienden van Hamilton. Teamgenoot Ricciardo miste een groot deel van de training door een probleem met de krachtbron van Renault.

Sebastian Vettel verbeterde in het tweede deel van de training de snelste tijd van Hamilton en gebruikte daarvoor de soft band. De teams van Ferrari en Mercedes verdeelden de eerste vier plaatsen, tot Max Verstappen met nog een half uur te gaan op een nieuwe set van de soft band naar de tweede positie ging met een 1.44,5 op één tiende achter Vettel. Ondertussen kwam Esteban Ocon in 'Racing Point Force India' uitstekend uit de verf, met een zevende positie. Een opsteker na spannende tijden voor het team. In de achterhoede stelde het team van McLaren wederom teleur. Goed nieuws kwam er ook voor Daniel Ricciardo die, zonder motorwissel, in de slotfase toch nog de baan op kon gaan. Met een getimede ronde bracht dit hem de zesde tijd.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'