Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen neemt Red Bull-stokje over van Perez, F1-debutant veroorzaakt rode vlag

Aan het einde van de eerste helft van de F1-test in Abu Dhabi stond de naam Charles Leclerc bovenaan het scorebord. Sergio Perez zwaaide af en gaf het stokje over aan Max Verstappen. Nyck de Vries reed een flink aantal meters.

Tijdens de bandentest én de Young Driver Test in Abu Dhabi mochten alle F1-teams met twee coureurs tegelijk de baan op. Een jonge coureur én een fulltime coureur. In de ochtend zagen we weinig grote problemen. Een spinnetje hier en daar voor Nyck de Vries en Liam Lawson, een uitstapje voor Fernando Alonso, maar wel een rode vlag voor Oscar Piastri, die volgend seizoen zijn F1-racedebuut gaat maken bij McLaren. Er was echter weinig aan de hand, want het bleek dat de Mercedes-motor in een veilige modus schoot toen er een sensor afging. Het was een vals alarm. Na een korte onderbreking kon de Australiër zijn weg weer vervolgen.

Perez en De Vries druk in de weer

Namens Red Bull klokte Perez een mooi aantal van 84 ronden, meer dan wie dan ook. Nyck de Vries reed er 67 en reed na Checo het meeste aantal van iedereen. Snelste man was Charles Leclerc in zijn Ferrari, voor teamgenoot en Young Driver Robert Shwartzman. Fernando Alonso gaf meteen flink gas in zijn nieuwe Aston Martin-bolide en klokte de derde tijd. Perez was de op drie na snelste man op de baan. Problemen waren er wel voor Hulkenberg, die terug naar de pitstraat werd geroepen en daardoor maar 27 ronden kon rijden, minder dan wie dan ook. Hopelijk voor hem is het geen voorbode voor 2023. Check hieronder de tijdenlijst halverwege.

Verstappen en Hamilton in actie

Alhoewel er geen officiële lunchpauze is, zullen een viertal coureurs na vier uur testen plaats maken voor hun teamgenoten. Perez maakt plaats voor Max Verstappen, terwijl George Russell plaats maakt voor Lewis Hamilton. Lance Stroll neemt het stokje over van Fernando Alonso en Carlos Sainz vervangt Charles Leclerc.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi