Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig enfant terrible van Red Bull maakt snel vijanden in de Formule E

Dan Ticktum heeft geen vrienden gemaakt in zijn eerste Formule E-race. De Brit kwam in de openingsfase van de E-Prix van Saoedi-Arabië in contact met Antonio Felix Da Costa, die daardoor zijn bolide moest parkeren.

Het debuut van Dan Ticktum in de Formule E liep niet zoals hij had gewild. De Brit stapt dit jaar over van de Formule 2 naar de elektrische klasse en maakte in zijn eerste race meteen vijanden. De voormalig Red Bull-junior kwam in Saoedi-Arabië in aanvaring met Antonio Felix Da Costa, die daardoor uitviel. De Portugees rekent het Ticktum aan. "Hij zette zijn auto ergens neer waar geen ruimte was. Hij had daar niet moeten zijn. Hij was te agressief en maakte een einde aan mijn race", aldus de DS Techeetah-coureur bij Autosport . Da Costa had een software-probleem bij de start en kwam daarom slecht weg. "Op zo'n moment ben je erg kwetsbaar en razen de auto's langs je heen. Ik kwam bij de eerste bocht en Ticktum blokkeerde aan mijn binnenkant en raakte mij. Ik raakte daardoor iemand en toen brak mijn de wielophanging van mijn linker voorwiel af", blikt de Portugees terug.

Ticktum ontkent schuld in crash

Ticktum is een andere mening toebedeeld. Volgens de voormalig test- en reservecoureur van Red Bull, die in het verleden vaak op negatieve wijze in het nieuws kwam, maakte hij geen fout in de eerste bocht. Hij kon ook niet weten dat er aan de buitenkant nog meer auto's zaten. "Het was natuurlijk erg ongelukkig, maar ik zat aan de binnenkant in bocht één. Antonio is een coureur waar ik veel respect voor heb, maar ik wist niet dat er drie auto's aan de buitenkant zaten. Ik zat gewoon aan de binnenkant en het is niet alsof ik me verremde in bocht 1." Naar eigen zeggen reed iedereen zeer agressief tijdens de eerste Formule E-race en daarom zal Ticktum in de toekomst ook agressiever gaan racen. Da Costa moest door de aanrijding zijn bolide parkeren; Ticktum kon zijn race vervolgen maar wist niet hoger te finishen dan P18. Nyck de Vries ging er in Diriyah met de winst vandoor. Mercedes-teamgenoot Stoffel Vandoorne en Jake Dennis van Avalanche Andretti vergezelden hem op het podium.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi