Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton krijgt forse kritiek van oud-rivaal: "Hij verknalt het helemaal"

Het was niet de kwalificatie van Lewis Hamilton, want hij vangt de race in China pas als achttiende aan. Een van zijn oude rivalen, Nico Rosberg, haalt na afloop van de kwalificatie hard uit naar Hamilton.

Hamilton China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van de dag werd Lewis Hamilton nog tweede in de sprintrace, maar een paar uur later in de kwalificatie was hij nergens meer te vinden. "Ik kwam steeds niet goed door bocht 14", zo gaf de zevenvoudig wereldkampioen aan. Uiteindelijk werd hij al in Q1 uitgeschakeld.

Maar daar heeft zijn oud-teamgenoot bij Mercedes, Nico Rosberg, geen boodschap aan. De twee vochten een fel robbertje uit van 2013 tot en met 2016 als teamgenoten bij Mercedes. Een strijd die Hamilton vaak won, maar in 2016 moest hij zijn meerdere erkennen in de Duitser, die toen zijn eerste en enige wereldtitel pakte.

"Het is een zware dag voor hem. Dat was een fout die een zevenvoudig wereldkampioen normaal gesproken niet zou moeten maken," zo zegt Rosberg bij Sky Sports F1. Hij doelt daarmee op de fout in bocht 14. "Hij was bezig aan een superronde, hij was eigenlijk veilig. En hij weet dat de wind van achteren komt. De wind is hier veranderd ten opzichte van de vrijdag en dat is natuurlijk riskant. En dat je dan zo laat remt zodat je het helemaal verknalt, zeker in de beslissende fase, dat was echt ongunstig."

Hamilton gaf ook aan dat hij een totaal andere kant op is gegaan met de afstelling van de auto, net als zijn teamgenoot. "George (Russell, red.) heeft een compleet andere richting gekozen, ter vergelijking met wat hij had. Vervolgens ben ik een compleet andere kant opgegaan, om te zien of we iets in de afstelling konden vinden. Ik weet niet dat de juiste keuze was", zo gaf de zevenvoudig wereldkampioen na de kwalificatie aan.

Ook dat komt er bij Rosberg niet in. "Voor mij is dat een beetje als zijn excuus dit jaar: 'We zitten zo ver uit elkaar met de afstelling en dat is het probleem'", aldus de Duitser. "En George, die naast hem zit, zegt: 'Een andere richting op met de afstelling? De laatste keer dat ik keek, hadden we dezelfde afstelling'", zo sluit de oud-wereldkampioen af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Miami 2024