Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner wijst grootste uitdager Verstappen aan

Max Verstappen heeft een flinke voorsprong te pakken in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1, maar die titel is nog zeker niet binnen. Teambaas Christian Horner wijst nu de grootste concurrent van Verstappen aan.

Verstappen race Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Zeven overwinningen uit tien Grands Prix voor Max Verstappen, maar toch is de dominantie van Red Bull niet meer zo groot als in 2023. Desondanks heeft Verstappen een voorsprong van 69 punten op Lando Norris, waardoor Verstappen al een flink gat heeft geslagen in de WK-stand. Charles Leclerc staat twee punten achter Norris en de nummers vier en vijf, Carlos Sainz en Sergio Perez, staan op een nog grotere achterstand.

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet echter één grote uitdager en haalt daarbij de race in Spanje aan. "Als Lando een goede baanpositie had gehad, zou het moeilijk zijn geweest om hem te verslaan. Ze zaten met z'n tweeën zo dicht bij elkaar en lagen 18 seconden voor op de rest. Ik zou zeggen dat Lando uit het peloton is gekomen als de meest consistente uitdager", zo vertelt Horner tegenover Sky Sports F1.

Daar voegt Horner het volgende nog aan toe bij Sky Sports News. "We hebben vier coureurs gehad die in de laatste vier races pole pakten. Het is heel erg close. Maar ik zou zeggen dat Lando de banden goed laat werken. McLaren heeft ook geweldig werk geleverd en ze gaan ons de rest van het jaar flink pushen", zo is Horner overtuigd.

Wat verwacht Horner dan van de Grand Prix van Oostenrijk? "Op zo'n korte ronde wordt het zo krap en we verwachten dat McLaren en Lando weer snel zijn. Ferrari en Mercedes? Wie weet. Als je kijkt naar de achterstand van die jongens na de race (in Spanje, red.), was die vergelijkbaar met vorig jaar. Degene die een stap voorwaarts heeft gezet, is Lando."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"