Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rocco Coronel

Marko steekt lofzang op over Rocco Coronel

Rocco Coronel mag zich sinds kort Red Bull Junior noemen en daar is Helmut Marko maar wat blij mee. De Oostenrijker steekt een lofzang op over de zoon van Tom Coronel en stelt dat het team wellicht al de opvolger van Max Verstappen in huis heeft.

Rocco Coronel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Rocco Coronel maakte onlangs indruk op Helmut Marko tijdens de Red Bull Driver Search. Op het Spaanse circuit van Jerez de la Frontera mochten in totaal 11 jonge coureurs in Formule 4- en GP3-auto's hun kunsten vertonen onder toeziend oog van Marko, waarbij de jonge Nederlander dus opviel. Eerder deze week kondigde Red Bull aan dat de 13-jarige Coronel het nieuwste lid is van de Red Bull Junior-familie.

Marko spreekt nu vol lof over Coronel bij Viaplay. "We zijn blij verrast met Rocco. Hij is 13 jaar en nog jonger dan Max, toen hij bij ons begon met racen. Er zaten een paar goede coureurs tussen (bij de test), maar voor zijn leeftijd stak Rocco Coronel er met kop en schouders bovenuit. Ik ga altijd bij alle bochten van het circuit kijken. En de Nederlander deed iedereen versteld staan. Ik heb geen stopwatch nodig. Ze zeiden: Coronel is de snelste. Maar dat wist ik al. Dat zie ik ook zonder stopwatch." 

Marko vervolgt: "Hij is al best volwassen en heeft zelfvertrouwen. En hij heeft een vrij dominante vader. Dat komt blijkbaar vaker voor in Nederland", zo grapt de Oostenrijker. "Maar toen de vader zijn mond hield, vertelde Rocco meer over zichzelf. Ik was onder de indruk van hoe hij het racen met school combineert. Als Max op een dag stopt, hebben we wellicht zijn opvolger gevonden", zo legt Marko al wat druk op de schouders van de dus pas 13-jarige Coronel.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"