Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren: "Verstappen heeft meer pech nodig!"

Een van de grootste vraagtekens richting de tweede helft van het seizoen is of Lando Norris Max Verstappen écht uit kan dagen in de strijd om de wereldtitel. CEO van McLaren, Zak Brown, denkt van wel, al blijft de Amerikaan wel realistisch.

Brown win Norris Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gat tussen Max Verstappen en Lando Norris werd tijdens de Grand Prix van België weer een paar puntjes groter. De Brit kijkt tijdens de zomerstop tegen een gat van 78 punten aan. Normaal gesproken is dat veel, maar ook Verstappen zelf waarschuwde al meermaals dat een vierde titel absoluut geen ABC'tje is.

Want volgens de Nederlander is McLaren voor de rest van het seizoen de favoriet. En ook de CEO van McLaren, Zak Brown, denkt dat zijn team, en dan vooral Norris, een goede kans maakt. Al moet daarvoor Verstappen nog wel een paar keer helpen, zo vertelt Brown tegenover F1TV: "Ik denk dat Lando kans maakt."

"Er is alleen een probleem, want als Max een slechte dag heeft, dan wordt hij tweede of derde. Hij zal dus nog vaak uit moeten vallen!" zo reageert Brown humoristisch. "Maar hij (Verstappen) is een geweldige coureur met een geweldig team achter zich."

'Zo willen we winnen'

Toch is de ontwikkeling die McLaren heeft doorgemaakt noemerswaardig. De sfeer die binnen het team hangt is uitstekend en ze kunnen, ondanks de titelstrijd, goed met elkaar door één deur. Volgens Brown is dat cruciaal voor de manier hoe McLaren te werk gaat.

"Ik ben van mening dat je genadeloos en aardig kunt zijn," aldus de Amerikaan. "Dat is ook hoe we wedstrijden willen winnen en uiteindelijk kampioenschappen. Dat is wie wij zijn en ook hoe onze coureurs zijn."

"Ik denk dat we een hele goede kans maken om de constructeurstitel te winnen. Bij de coureurs is het technisch ook mogelijk, maar Max heeft aan het begin van het jaar zo'n flinke voorsprong opgebouwd, dat we daarin simpelweg wat geluk nodig hebben. En hij wat meer pech. En dat kan allemaal gebeuren in de resterende races. We gaan er dus alles aan doen en dan zien we wel waar we uitkomen."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout