Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon haalt fel uit naar 'doof' Alpine: "Dat kan niet in Formule 1!"

Esteban Ocon verlaat aan het einde van het seizoen Alpine. De Fransman lijkt sinds die aankondiging niet echt meer gelukkig met zijn huidige team en ook nu haalt Ocon maar weer eens uit richting het team waar hij vijf jaar voor reed.

Ocon Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alpine kent voorlopig een dramatisch jaar. Niet alleen op de baan wil het maar niet vlotten voor de Franse renstal, ook binnen de organisatie rommelt het. Het team haalde recentelijk Flavio Briatore binnen als nieuwe adviseur en sindsdien leek de rust iets te zijn teruggekeerd, maar niets bleek minder waar.

Want tijdens het Grand Prix-weekend in België bevestigde de huidige teambaas, Bruno Famin, dat hij stopt met zijn huidige functie. Ook liet de Fransman indirect doorschemeren dat er begin 2026 na 37 jaar een einde gaat komen aan Renault-motoren in de Formule 1. Ook sprak vertrekkend coureur, Esteban Ocon, zich uit tegen zijn eigen team. Volgens de Fransman wordt er intern totaal niet geluisterd naar de input van de coureurs.

"Bij Alpine heb ik gedaan wat ik moest doen. Ik heb mijn eerste overwinning hier behaald. We hebben goede momenten gekend, maar ook wat moeilijkere", aldus Ocon bij Sky Sports. "Het is geen geheim dat het de laatste tijd frustrerend is geweest, omdat we geen goede auto hebben."

De frustratie van het ontbreken van een goede auto botviert een felle Ocon dan ook op zijn eigen team: "Er is niet naar ons geluisterd. Dat geldt voor mij, maar ook voor Pierre (Gasly), Daniel (Ricciardo) en Fernando (Alonso). We hebben dingen over de auto gezegd die niet zijn aangepakt en niet worden opgelost. Daardoor lopen we nog steeds met problemen van drie of vier jaar geleden rond. Dat kun je je in de Formule 1 echt niet veroorloven."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout