Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Schumacher optimistisch over F1-rentree: "De prioriteit in alles wat ik doe"

Mick Schumacher lijkt naast een Formule 1-rentree in 2025 te gaan grijpen. Toch blijft de Duitser zeer optimistisch.

Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Mick Schumacher werd 2024 een cruciaal jaar. De reservecoureur van Mercedes had zijn zinnen gezet op een rentree in de Formule 1, maar lijkt door de recente ontwikkelingen naast een zitje te gaan grijpen. Carlos Sainz verkast naar Williams, waardoor de beslissingen over de beschikbare zitjes bij Mercedes, Stake F1, Alpine en RB genomen kunnen gaan worden.

En Schumacher lijkt niet als favoriet op de lijstjes te staan. De WEC-coureur van Alpine werkt een prima seizoen af, maar de F1-teams kijken toch naar andere namen. Zo is Jack Doohan de favoriet om bij Alpine in te stappen, terwijl Andrea Kimi Antonelli hoogstwaarschijnlijk Mercedes-coureur wordt. Schumacher blijft op zijn beurt toch optimistisch, zo vertelt hij tegenover Divebomb.

"We zullen moeten afwachten, ik denk dat op dit moment alles nog open is in de Formule 1", stelt Schumacher. "Er zijn nog steeds drie of vier teams die een zitje beschikbaar hebben. Nu één bepaalde coureur (Sainz, red.) zijn beslissing heeft genomen, opent dat de kansen voor andere teams. Ik denk dat het vrij snel zal gaan."

Teams hebben alleen niet de druk om snel een coureur aan te kondigen, ziet Schumacher. "Dat gezegd hebbende, veel teams voelen niet de druk om nu een beslissing te nemen. Dat zorgt natuurlijk ook voor een beetje onzekerheid voor mij, maar de Formule 1 heeft altijd prioriteit in alles wat ik doe. Zolang het boek niet helemaal gesloten is, wacht ik af en focus ik me daarop."

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout