Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

'Sensationele overstap Newey naar Ferrari in de maak'

Topontwerper Adrian Newey is al vanaf 2006 werkzaam bij Red Bull Racing, maar is vanaf het eerste kwartaal van 2025 vrij man. Wat is zijn volgende bestemming? Het lijkt er sterk op dat die in Maranello ligt...

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey wordt gezien als een van de beste, zo niet dé beste ontwerper die de Formule 1 kent. De topontwerper bouwde al winnende bolides voor Williams, McLaren en Red Bull, en lijkt nu grote stappen te zetten richting Ferrari. Deze woensdag werd officieel bekend dat Newey in het eerste kwartaal van 2025 stopt bij Red Bull Racing en daarna kan de 65-jarige Brit een nieuwe uitdaging aangaan.

Gazzetta dello Sport meldt dat Ferrari nu op hem wacht. Volgens de Italiaanse krant reisde de teambaas van de Scuderia, Frederic Vasseur, dinsdag namelijk niet mee met het team naar Miami. Hij vloog naar Londen om daar Newey in de avond te ontmoeten. Misschien om de langverwachte overeenkomst af te ronden die het Engelse genie vanaf volgend seizoen naar Maranello zal brengen?, zo vraagt de Gazzetta zich af. Een aankondiging wordt waarschijnlijk na de Grand Prix van Miami verwacht, zo meldt de Italiaanse krant.

RacingNews365 heeft begrepen dat Newey in februari of maart 2025 vertrekt bij Red Bull Racing. Als hij voor die tijd een contract bij een ander team tekent, dan gaat hij een periode van gardening leave in. Voorlopig heeft hij meer een bijrol gekregen bij het team en als hij het team tegen die tijd verlaat zonder ergens al een contract te hebben getekend, kan hij gelijk aan de slag bij een nieuwe werkgever.

Volgens de Gazzetta dello Sport is het gemakkelijk voor te stellen wat de bijdrage van Newey zou kunnen zijn bij Ferrari. Volgens de krant zou de hele technische groep van de Scuderia kunnen groeien. Ze maken de vergelijking met de tijd toen Michael Schumacher, Rory Byrne en Ross Brawn bij Ferrari kwamen, de architecten van de triomfen van het gouden tijdperk onder Luca di Montezemolo en Jean Todt. "Een niet te missen kans om terug te keren naar de top van de F1", zo sluit de krant af.

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola