Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen rekent zich nog niet rijk na dominante prestatie

Max Verstappen werkte een fenomenale kwalificatie af op het kletsnatte Spa-Francorchamps. De Nederlander was in alle sessies verreweg de snelste en gaat door een gridstraf vanaf de elfde plaats aan de race beginnen. Verstappen is zeer tevreden, maar houdt ook een slag om de arm.

Verstappen wet qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wát een kwalificatie van Max Verstappen in België. De 26-jarige Red Bull-coureur was in kletsnatte omstandigheden ongenaakbaar en noteerde met een ruime voorsprong de snelste tijd in Q3. Door een gridstraf moet Verstappen vanaf P11 starten, maar dat mag de pret niet drukken. De wereldkampioen is erg blij.

"Het was een goede kwalificatie", vertelt Verstappen. "Gelukkig regende het maar een klein beetje en werkte alles naar behoren. Op elke bandenset konden we snelle tijden neerzetten, al wist ik niet of het in Q3 zou opdrogen. Daarom wilde ik ook twee sets intermediates overhouden. Gelukkig overleefden we Q1 en Q2, dus ik ben erg blij. De auto werkte goed in natte omstandigheden, wat altijd erg lastig is."

Het zegt echter nog niets over de race, stelt Verstappen. "Het wordt een hele andere dag, ook omdat het waarschijnlijk droog blijft en warmer wordt. Alles draait om bandenslijtage en dat moeten we dus op orde hebben. Ik word tien plaatsen teruggezet, waardoor dit het beste was wat ik kon doen. Ik weet niet hoe snel we zullen zijn. Hopelijk doen we mee, zijn we competitief en kunnen we opschuiven."

Verstappen wijst een cruciale factor aan. "Je kan alles in de eerste bocht verliezen. We gaan het zien. Het wordt een lange race en lastig met de banden. We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt, zeker nu we een flink gevecht moeten voeren met de concurrentie. Nu waren we sterk, maar dat moet ook zo zijn als het droog is. Hopelijk kunnen we met de Ferrari's en Mercedessen vechten en met een beetje geluk de McLarens uitdagen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout