Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2024

Verstappen stelt orde op zaken na stroeve start in Monza, drama voor Antonelli

Max Verstappen is het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Italië als snelste begonnen. De Red Bull-coureur kende een stroeve start, maar de RB20 leek hem steeds beter gezind te zijn. Hij bleef Charles Leclerc en Lando Norris voor.

Verstappen FP1 Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Direct als het licht op groen springt, zien we een nieuwe Formule 1-coureur in actie. Hij luistert naar de naam Andrea Kimi Antonelli en in de Mercedes is het de jonge Italiaan die een eerste tijd op de klokken brengt. Sterker nog, hij blijft tijdens die inleidende beschietingen enige tijd de snelste, zij het op de zachte band.

Het eerste wat we van Max Verstappen zien is dat hij de eerste chicane rechtdoor gaat, vlak nadat hij een een langzamere deelnemer inhaalt. Niet veel later mist hij diezelfde chicane weer bijna. Hij is duidelijk zoekende en merkt op dat hij zelfs met remmen bij 60 meter de auto niet tijdig tot stoppen krijgt.

Verstappen klaagt, maar grotere problemen zijn er voor Antonelli. Hij tekent voor een rode vlag door hard te crashen in de Parabolica. Geen best debuut voor de Italiaan, al klinken er zalvende woorden over de boordradio van Toto Wollf: "Het is okay, Kimi. Het is okay."

Als de sessie wordt hervat, schiet Max Verstappen op zachte banden snel naar voren, maar nadien blijven de rondetijden rap kelderen. De coureurs raken meer en meer vertrouwd met de ietwat gewijzigde baan en het nieuwe asfalt biedt steeds meer grip. Verrassende namen in de bovenste regionen zijn die van Valtteri Bottas en Alexander Albon, terwijl Verstappen zich niet bezighoudt met snelle ronden.

Uitslag Eerste vrije training - Italië

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De Nederlander zakt dan ook steeds verder weg, onder andere tot achter teamgenoot Sergio Perez. Wat opvalt is dat veel coureurs op het punt waar Antonelli crashte last hebben van onbalans in de auto. Zit er iets in de baan wat bijdroeg aan de schuiver? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

En dan is er nog Franco Colapinto die dit weekend zijn racedebuut maakt voor Williams als vervanger van Logan Sargeant. Hij doet wat hij moet doen, crasht niet en houdt enkele namen achter zich. Een solide begin, al doet hij bijna wat Antonelli doet als hij door het grind ploegt in de Parabolica.

Met nog 10 minuten te gaan gaat Verstappen naar buiten op een verse set zachte banden. Op dat moment staat hij zeventiende en dus is er ruimte voor verbetering. Hij snelt naar de beste tijd, waarna iedereen zich stukbijt op die tijd, al is Lando Norris halverwege de ronde sneller, om vervolgens niet tot het het gaatje te gaan in de laatste sector.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"