Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen velt duidelijk oordeel: "Dominantie is compleet verdwenen"

De Grand Prix van Spanje zou hét weekend zijn voor Red Bull Racing en Max Verstappen om weer orde op zaken te stellen, maar tot dusver pakt het net iets anders uit. Verstappen moest na de kwalificatie dan ook een enigszins zorgwekkend oordeel vellen, want van die dominantie van een jaar geleden is nog maar weinig over.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Velen kijken al langere tijd uit naar de Grand Prix van Spanje, want de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya zou dé graadmeter van het seizoen worden. Op het traditionele circuit op Spaanse bodem zouden de kwaliteiten én zwakke punten van de bolides pas echt aan het licht komen, wat ook betekent dat de belangrijkste vraag van dit seizoen beantwoordt zou worden: is Red Bull Racing nog steeds zo dominant als vorig seizoen, of heeft de concurrentie het gat kunnen dichten?

Verstappen moest zijn meerdere dit seizoen eerder al erkennen in de concurrentie, maar dat gebeurde telkens op circuits die afwijken van de traditionele normen. De conclusie dat Red Bull nog altijd het oppermachtige team is lijkt echter ver weg, want tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje slaagde Verstappen er niet in pole te pakken. McLaren-coureur Lando Norris was net twee honderdsten sneller en dat werd de drievoudig wereldkampioen dus fataal.

Verstappen legt tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie uit dat Red Bull ook tijdens de vrije trainingen de nodige problemen al tegen het lijf liep. "Het is natuurlijk makkelijk om achteraf te praten, maar we hebben wel de grotere achtervleugel gebruikt, ja. Tijdens de drie trainingen was ons grootste probleem echter dat de auto gewoon niet stabiel genoeg was, maar van dat probleem hadden we tijdens de kwalificatie geen last."

"Maar de weersomstandigheden werden ook lastiger, vooral omdat het alsmaar kouder werd. Naarmate het kouder wordt blijven er nog maar weinig bochten over waarin je echt een verschil kan maken, want zonder al die warmte kan je in de meeste gevallen gewoon op volle snelheid de bocht door. Dat zorgt er dan weer voor dat we veel last krijgen van dragging." 

Verstappen kan dan ook niet ontkennen dat de dominante dagen van Red Bull nu echt voorbij lijken te zijn, al gaat hij er niet vanuit dat dit weekend een grotere wake-up call zal zijn dan andere weekenden. "Ik denk dat we al wakker zijn! We zijn echt wel op de hoogte van wat er gebeurt, maar we moeten gewoon harder pushen. We moeten betere onderdelen brengen en dat tempo moet ook omhoog. Vorig jaar hadden we een hele dominantie auto, maar die dominantie is nu compleet verdwenen. Dat is niet heel gek, maar we moeten wel weer een stap voorwaarts gaan zetten."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen glashelder over Red Bull-toekomst: "Dat zegt al genoeg!"