Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve ziet 'berovingstactiek' van Mercedes in jacht op Verstappen

Blijft Max Verstappen in 2025 bij Red Bull of niet? Het was lange tijd een vraagstuk, maar Verstappen lijkt gewoon bij de Oostenrijkse renstal te blijven. Vooral Mercedes aast op de diensten van de Nederlander. Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft wel een idee waarom de Zilverpijlen Verstappen willen hebben.

Verstappen qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door de onrust binnen Red Bull aan het begin van het jaar was het niet zeker of Max Verstappen heel veel langer bij de Oostenrijkse renstal zou blijven. Verstappen wenst namelijk een 'rustige en vredige' omgeving, maar die was er op dat moment niet. Inmiddels lijkt het team in wat rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen, ondanks dat topontwerper Adrian Newey en sportief directeur Jonathan Wheatley recent hun afscheid aankondigden.

Zodoende vertrekken er twee steunpilaren, waarmee Verstappen zijn eerste drie, en mogelijk vier, wereldtitels heeft veroverd. Toch liet Verstappen in Oostenrijk weten dat hij volgend jaar 'gewoon' bij Red Bull rijdt, ook al ziet Mercedes-teambaas Toto Wolff hem maar wat graag naar Brackley komen. Wolff laat geen enkele kans onbenut om te zeggen dat de deur bij de Zilverpijlen nog steeds wagenwijd openstaat.

Als Jacques Villeneuve in gesprek met InstantCasino.com wordt gevraagd of Red Bull de beste plek is voor Verstappen, geeft hij het volgende antwoord. "Dat hangt ervan af wat er beschikbaar is. Er is geen plek bij McLaren. En zou hij het beter hebben bij Mercedes? En zou hij het stoeltje van George Russell of Andrea Kimi Antonelli innemen? Zij zijn allebei Mercedes-junioren en er is veel in geïnvesteerd. Mercedes zou Verstappen waarschijnlijk alleen maar willen contracteren om hun grote rivaal Red Bull te beroven van hun stercoureur", zo is Villeneuve duidelijk.

"Er is op dit moment geen goed team om naartoe te gaan voor Verstappen, maar op de lange termijn moeten we het zien. Hij heeft zijn hele carrière in de Red Bull-bubbel gezeten. Het zal niet makkelijk zijn om die comfortabele sfeer bij een ander team te creëren", zo sluit de wereldkampioen van 1997 af.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"