Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso wilde comeback anders aanpakken dan Schumacher en Raikkonen: "Dat wilde ik niet"

Na twee jaar van afwezigheid keerde Fernando Alonso in 2021 terug in de Formule 1. Het doel van de Spanjaard was voor hem duidelijk en hij wilde zijn comeback anders aanpakken dan F1-legendes Michael Schumacher en Kimi Raikkonen.

Fernando Alonso verbrak onlangs het record van Michael Schumacher voor langstdurende F1-carrière (in tijd) ooit. De 41-jarige Spanjaard maakte in 2001 zijn debuut en rijdt vandaag de dag nog steeds in de hoofdklasse van de autosport. Na een frustrerend seizoen in 2018 was Alonso er echter klaar mee en besloot hij in andere klasses te rijden zoals IndyCar, het WEC en Dakar. Maar het Formule 1-hoofdstuk was voor de Spanjaard nog niet klaar en hij besloot in 2021 terug te keren in de Formule 1 bij het Franse Alpine, het team waarmee hij in 2005 en 2006 onder de naam Renault de wereldtitel won. Twee andere wereldkampioenen die hun comeback maakten in de Formule 1 zijn Michael Schumacher en Kimi Raikkonen, maar Alonso wilde het anders aanpakken dan deze twee legendes, zo vertelt hij in een interview met The Race . "Ik weet dat er in het verleden een paar voorbeelden waren van coureurs die terugkwamen, zoals Kimi of Michael. We hadden allemaal het gevoel dat ze niet meer dezelfde coureurs waren als voorheen en dat wilde ik niet voor mijn comeback." "Ik denk, min of meer, dat ik dat doel aan het bereiken ben. Dat is belangrijk voor mij. Ik ben dezelfde als voorheen", waarmee de Spanjaard onder andere doelt op zijn gedrevenheid en vechtersmentaliteit.

De gedrevenheid en vechtersmentaliteit van Alonso

Die gedrevenheid en vechtersmentaliteit zien we inderdaad terug bij Alonso. In Canada zette hij bijvoorbeeld een indrukwekkende kwalificatieronde neer in de Alpine en startte hij voor de eerste keer in tien jaar vanaf de eerste startrij. "Weekenden als in Canada of gedurende de tweede helft van vorig jaar; ik denk dat de fans toen konden zien dat ik nog steeds iets kan toevoegen aan de sport." Alonso voelt de druk van de fans aangezien er veel nieuwe fans zijn bijgekomen die het tijdperk van een racewinnende Alonso niet hebben meegemaakt en de Spanjaard wil ook aan hen bewijzen dat die gedrevenheid en vechtersmentaliteit er nog altijd inzit. "Ook al voel ik zelf van binnen dat ik dezelfde ben, toch moet ik het af en toe bewijzen." "Je bent je bewust van die dingen en je bent je bewust van de mening van mensen. Je moet honderden interviews doen en ze vragen je hoe je je voelt op je veertigste, of je nog precies hetzelfde bent als vroeger, wat je ambitie nu is en of je je echt snel voelt. Het is niet dat ik daar boos om wordt, maar natuurlijk voel ik me snel. Anders was ik nooit terug gekomen." "Het is belangrijk voor mij dat mensen zich realiseren dat ik van de competitie en de sport houd."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi