Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
14e
32.0

Daniil Kvyat

Visa Cash App RB
Nationaliteit rus Russisch
Geboorteplaats Oefa
Geboortedatum 26/04/1994 (29 jr.)
F1-debuut 2014, Australië

Daniil Kvyat was een van de meest besproken Formule 1-coureurs uit het recente verleden van de koningsklasse. De inmiddels voormalige coureur van AlphaTauri werd in de afgelopen jaren liefst viermaal uit een F1-zitje gezet, maar ook twee keer teruggevraagd.

F1-seizoen 2020

Positie WK 14
Races 17
WK-punten 32.0
Overwinningen 0
Podiumplaatsen 0
Polepositions 0

F1-carrière

Wereldtitels 0
WK-punten 202
Races 110
Overwinningen 0
Podiumplaatsen 3
Polepositions 0

Biografie Daniil Kvyat

Daniil Kvyat is een product van de Red Bull-opleiding en mag na het veroveren van de GP3-kroon van 2013 voor 2014 zijn opwachting maken in de Formule 1. De Rus komt aardig uit de verf en scoort in zijn eerste optredens direct een paar puntjes, maar echt uitblinken doet hij zelden. Omdat Sebastian Vettel vertrekt bij Red Bull Racing en Kvyat de enige logische vervanger van de Duitser is, mag hij voor 2015 pardoes promoveren.

Die promotie blijkt achteraf te vroeg te komen. Goed, Kvyat haalt in een klein anderhalf jaar twee podiumplaatsen, maar tevens zorgt hij voor overuren in de garage. Als Max Verstappen door het management naar een plek bij Red Bull Racing wordt gepusht, krijgt Kvyat de oneervolle taak om zijn oude plaats bij Toro Rosso weer in te nemen.

In 2016 en '17 gaat het van kwaad tot erger en is de Rus geen schim meer van de dominante coureur die hij in opleidingsklassen was. Een jaartje in de schaduw als testrijder van Ferrari doet Kvyat goed, en voor 2019 krijgt hij een derde kans bij Toro Rosso, waar hij wisselend presteerde, maar wel de tweede podiumfinish ooit voor het Toro Rosso-team binnen wist te slepen.

In 2020 vormde Kvyat bij AlphaTauri, de nieuwe naam van het voormalige Toro Rosso, een rijderspaar met Pierre Gasly. Aan het einde van het seizoen mocht hij na een middelmatig jaar echter opnieuw het veld ruimen ten faveure van Yuki Tsunoda. Inmiddels is hij niet meer gelieerd aan de Red Bull-familie en is hij verdwenen uit de sport.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.
Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi