Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Red Bull ziet er bizar snel uit, maar Mercedes is het beste team"

Lewis Hamilton heeft er alle vertrouwen in dat zijn team dit seizoen weer de beste kan zijn. Ook al moet Mercedes volgens hem in de achtervolging op Red Bull en Ferrari, nog steeds heeft hij het beste team.

Lewis Hamilton kwam niet met al te veel vertrouwen uit de testdagen, maar de Brit gelooft heilig in zijn team. Volgens hem leken veel concurrenten heel snel te zijn op weg naar het nieuwe seizoen. "De testdagen waren lastig", vat hij nogmaals samen op een evenement tijdens de Expo 2020 in Dubai. "Er waren veel auto's die er snel uit zagen. Alfa Romeo bijvoorbeeld, met Valtteri (Bottas, red.) die erg snel was. De Red Bull ziet er bovendien bizar snel uit op het moment, net als de Ferrari's."

Mercedes is het beste team

Toch heeft Hamilton daags na de testdagen al een wat positievere kijk op het geheel. "De testdagen waren zwaar, maar het mooie is dat ik straks een gesprek heb met de mensen in de fabriek in Brixworth, om te praten over de motor, de driveability en hoe we daar meer uit kunnen halen deze week." "Daarna heb ik een andere call met de engineers in de fabriek in Brackley. Dan gaan we praten over hoe we de W13 kunnen verbeteren, hoe we het gestuiter kunnen stoppen en de maximale performance eruit kunnen persen." Volgens Hamilton moet dat helemaal goed komen, ook al lijken sommige concurrenten nu sneller: "Mercedes is het beste team, zonder twijfel", aldus de Brit, die de jacht op de achtste titel komend weekend opent. "Die achtste titel zou geweldig zijn. Het is onmogelijk om de weten hoe de toekomst eruit ziet en hoe het zou voelen, maar iets doen dat nog nooit iemand gepresteerd heeft, zou mind blowing zijn.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi