Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner baalt van 'betrouwbaarheidsprobleem' Red Bull: "Het is frustrerend"

De RB18 van Red Bull is, gekeken naar de openingsraces van het Formule 1-seizoen, niet de meest betrouwbare auto op de grid. Christian Horner baalt van de problemen, maar legt uit dat het niet ligt aan breekbare, fragiele onderdelen.

Tijdens de openingsrondes van het huidige Formule 1-seizoen werd op pijnlijke wijze duidelijk dat de Red Bull-bolide nog niet erg betrouwbaar is. Max Verstappen en Sergio Perez vielen uit tijdens de eerste race van het seizoen en niet veel later moest de Nederlander in Australië opnieuw de strijd noodgedwongen staken. Teambaas Christian Horner uit zijn frustraties over de situatie. De Red Bull-teambaas baalt van de uitvalbeurten, veroorzaakt door onder andere de Red Bull-motor. Hij benadrukt hierbij echter wel dat de motor 'niet heel breekbaar' is. "Ik denk dat er gewoon wat vervelende dingen hebben opgespeeld die je normaal gesproken tijdens de wintertests al opmerkt", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Maar nu zagen we ze pas tijdens het seizoen. Dat was frustrerend, maar weet je, we werken goed samen met HRC (Honda Racing Corporation, red.) en zij geven ons fantastische ondersteuning." Op papier is Red Bull de eigenaar van de krachtbron, maar in werkelijkheid wordt de motor namelijk nog steeds onderhouden door Honda.

Red Bull volgt een 'strategisch ontwikkelingsplan'

De RB18 heeft volgens Horner geen specifieke zwakke plekken waardoor Verstappen en Perez uitvielen, maar er is volgens de teambaas altijd ruimte voor verbetering. Toch kan Red Bull niet alles doorvoeren wat ze willen, want net zoals alle andere F1-teams zijn ze gebonden aan het budgetplafond. "Met het budgetplafond dit jaar is het heel lastig om continu nieuwe ontwikkelingen mee te nemen. Je moet dus strategisch kiezen waar je je onderdelen wil introduceren", legt hij uit. De eerste grote upgrades werden geïntroduceerd in Imola, maar voor het volgende pakket zullen de Red Bull-rijders dus nog even moeten wachten.

Verstappen kampioen?

Ondanks de betrouwbaarheidsproblemen lijkt het momentum wel helemaal bij Red Bull te liggen, nadat ze in Imola een 1-2 scoorden en Verstappen in Miami wederom met de zege aan de haal ging. Kunnen we al zeggen dat Max op deze manier met de titel weg gaat lopen? "Er is nog een lange, lange weg te gaan. Het is enorm spannend met Ferrari en het racen is geweldig. Er is veel respect onderling. Stiekem had ik gehoopt dat we niet net als vorig jaar zo'n competitieve strijd aan zouden moeten gaan, maar het heeft er alle schijn van dat het ook dit jaar all the way kan gaan", aldus Horner.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi