Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Sensationele MotoGP-overwinning van thuisrijder Oliveira

Miguel Oliveira heeft op indrukwekkende wijze zijn tweede MotoGP-race van het seizoen gewonnen. Op het thuiscircuit in Portugal was Oliveira op zijn KTM-machine een klasse apart. Het gevecht om de tweede plaats werd uiteindelijk gewonnen door Jack Miller, hij wist in de laatste ronde Franco Morbidelli voorbij te gaan.

E 4426 gallery full top fullscreen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Op het prachtige circuit van Portimao heeft Miguel Oliveira op sensationele wijze de Grand Prix van Portugal gewonnen. De KTM-rijder was een maatje te groot voor de rest van het veld en wist zijn thuisrace uiteindelijk met grote voorsprong te winnen. Jack Miller veroverde met een geweldige laatste ronde uiteindelijk nog de tweede plaats, Franco Morbidelli eindigde als derde.

Zaterdag veroverde Miguel Oliveira verrassend de poleposition tijdens de kwalificatie op zijn thuiscircuit in Portugal. Dat de Portugees het circuit van Portimao op zijn duimpje kent bleek wel tijdens de eerste ronden van de race op zondag. Oliveira schoot namelijk uit de startblokken en had na enkele ronden al een voorsprong van ruim twee seconden opgebouwd. Op gepaste achterstand van de KTM-rijder vonden er een aantal prachtige duels plaats.

Zo vocht Cal Crutchlow in zijn laatste MotoGP-race een mooi gevecht uit met Pol Espargararo, Stefan Bradl en Johann Zarco. Niet ver achter dat groepje van coureurs was het Yamaha-rijder Fabio Quartararo die keiharde duels uitvocht met Honda-rijders Alex Marquez en Takaaki Nagakami. Niet veel later voegde ook Andrea Dovizioso zich bij die bikkelharde strijd om de negende plek. Ook de Italiaan was in Portugal waarschijnlijk bezig aan zijn laatste MotoGP-race, aangezien hij geen zitje heeft weten te bemachtigen voor 2021.

Vooraan bleef Oliveira het gat op de nummer twee ronde na ronde vergroten. Halverwege de race had de Portugees zijn voorsprong naar Morbidelli inmiddels opgebouwd naar een voorsprong van meer dan vier seconden. Die voorsprong gaf de KTM-rijder niet meer uit handen en zodoende won Oliveira na de winst eerder dit jaar in Oostenrijk, zijn tweede Grand Prix van het seizoen.

Achter Oliveira vond er echter nog een interessante strijd plaats om de tweede plek. Uiteindelijk was het Miller die met een waanzinnige laatste ronde alsnog Morbidelli wist te passeren. Wereldkampioen Joan Mir viel halverwege de race uit met elektronische problemen aan zijn Suzuki-machine. De derde plek was voor Morbidelli voldoende om als tweede te eindigen in de strijd om het wereldkampioenschap van 2020.

Dovizioso veroverde na een sterke race uiteindelijk de zesde plek, Valentino Rossi eindigde zijn laatste race als fabriekscoureur van Yamaha als twaalfde.

Uitslag MotoGP Grand Prix van Portugal 2020

Pos. Coureur Team
1. Miguel Oliveira KTM
2. Jack Miller Ducati
3. Franco Morbidelli Yamaha
4. Pol Espargaro KTM
5. Takaaki Nagakami Honda

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi