Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso komt bovendrijven in China: "Het werd alleen maar slechter!"

Fernando Alonso weet al sinds het begin van het seizoen steeds meer uit zijn Aston Martin te halen en dat bleek maar weer eens tijdens de sprintkwalificatie voor de sprintrace in China. De Spanjaard pakte op knappe wijze de derde plek in regenachtige omstandigheden en neemt ons mee naar zijn kwalificatie.

Alonso China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen vindt tijdens de sprintrace van de Grand Prix van China Fernando Alonso naast zich op de tweede startrij, met de Spanjaard zelfs vóór de Nederlander. Lewis Hamilton staat op de tweede startplek met Lando Norris op poleposition. Alonso is zelf maar wat blij met zijn prestatie.

"Het was best stressvol om eerlijk te zijn. In het eerste deel van de kwalificatie keken we op de radar en zagen we de dreiging van regen. In SQ1 boekten we wat progressie en we kwamen maar net in het laatste deel terecht, omdat we achtste of negende waren. We waren niet super competitief in de droge omstandigheden", zo vertelt Alonso tegenover F1 TV.

Veranderende omstandigheden

Maar al aan het einde van het tweede deel van de kwalificatie en zeker in het derde deel kwam de regen met bakken uit de hemel, waardoor de omstandigheden snel veranderden. "De omstandigheden veranderden elke ronde. De banden werden elke ronde wat beter, maar het circuit werd alleen maar slechter omdat er meer regen viel. Het was dus moeilijk om in te schatten hoeveel grip er lag en hoeveel risico je dus wilde nemen. Maar ik ben ongelofelijk blij!", zo wordt de Spanjaard geciteerd.

Heeft Alonso wel een idee hoe zijn langere runs eruit zien? "Nee, dat hebben we nog niet echt. Maar daar komen we zaterdag wel achter, want er zijn heel wat rondjes te racen dit weekend met de sprintrace erbij. En laten we eens kijken of we ons zaterdag voor de Grand Prix opnieuw goed kunnen kwalificeren", zo aldus de Spanjaard. Er werd nog onderzoek gedaan naar Alonso door de stewards na een incident bij Zhou Guanyu bij het verlaten van de pitstraat, maar daar kreeg hij uiteindelijk geen straf voor.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek