Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Bezorgde Marko eist werkende Red Bull-update voor Verstappen

Helmut Marko maakt zich duidelijk zorgen om de vorm van Red Bull. De Oostenrijker voert de druk op nu het team uit Milton Keynes updates meeneemt naar Hongarije.

Verstappen FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tot nu toe zeven van de twaalf races gewonnen, maar was de afgelopen tijd niet zo dominant als weleer. McLaren en Mercedes hebben het gat naar Red Bull gedicht en zijn zo nu en dan duidelijk sneller dan Verstappen. Het gevolg? Zorgen bij Helmut Marko, die de druk flink opvoert en eist dat de geplande Red Bull-update werkt in Hongarije.

"We hebben in Groot-Brittannië onze voorsprong in het constructeurs- en rijderskampioenschap uitgebreid", vertelt Marko in zijn column voor Speedweek. "Maar we kunnen niet tevreden zijn over de pure snelheid. We hebben het nog steeds moeilijk met de afstelling van de auto. Het duurt meestal tot de kwalificatie en in de race moeten we wijzigingen doorvoeren om halverwege de auto pas optimaal in balans te hebben."

Het gevolg? McLaren is Red Bull zeker voorbijgestreefd, stelt Marko. "We konden op Silverstone het tempo van Mercedes niet bijhouden. We hielden wel de McLarens achter ons totdat ze begonnen te vliegen. Dat was ongelofelijk, ze waren een seconde sneller dan Max en de Mercedessen. Het komt er voor ons op neer dat alles perfect moet zijn om te winnen. Er mag geen enkel klein foutje worden gemaakt, maar godzijdank nemen we een update mee naar Boedapest. We hopen dat we zo weer een stap zetten."

Druk

Marko stopt niet bij 'hoop', de update móét eigenlijk gewoon werken. "Als je naar de komende races kijkt, kan je zeggen dat Boedapest een langzaam circuit is. Daarna volgt Spa, één van Max' zijn favoriete circuits waar hij altijd buitengewoon goed presteert. Eén ding is zeker: de update moet werken, want we zijn momenteel langzamer dan McLaren en staan, gebaseerd op de race in Groot-Brittannië, ook achter Mercedes. Red Bull heeft nu niet de snelste auto en dat moeten we corrigeren met de update."

Tot nu toe was Marko optimistisch wegens het feit dat de andere topteams niet constant presteerden en Red Bull zo haar voorsprong in de beide kampioenschappen kon behouden. Nu lijkt hij zich vooral zorgen te maken. "Natuurlijk helpt het ons dat de tegenstanders van Red Bull om de beurt vooraan meestrijden, maar daar kunnen we niet op vertrouwen. Ik denk ook dat Ferrari daar geen rol meer in vervult. We moeten weer in staat zijn om op eigen kracht te winnen, dat is de eis. Er komen nog twaalf raceweekenden aan. Je kan er niet op vertrouwen dat er altijd andere teams voor of achter ons staan en dat we daar van profiteren."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Jos Verstappen zet streep door race-avontuur met Max