Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown geeft deze strategische missers McLaren toe

Strategische fouten nekten Lando Norris en Oscar Piastri tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. McLaren-CEO Zak Brown denkt dat de beide coureurs hadden kunnen winnen.

Norris race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren hield toch wel een zure nasmaak over aan de Grand Prix van Groot-Brittannië. Lando Norris en Oscar Piastri hadden allebei de snelheid om te winnen, maar eindigden na strategische missers op de derde en vierde plaats. McLaren liet Piastri een ronde te lang spartelen toen het echt begon te regenen, terwijl Norris bij zijn laatste stop softs kreeg en zo niet meer om de zege kon wedijveren. McLaren-CEO Zak Brown baalt.

"Het was lastig en achteraf makkelijk praten", vertelt Brown tegenover F1.com. "Ik denk dat we er uiteindelijk naast zaten en dat onze beide coureurs hadden kunnen winnen. Lando en Oscar hebben het uitstekend gedaan. Als je de race leidt, moet je op een bepaalde manier ook de eerste beslissing nemen, dus het is makkelijker om af te gaan op wat de anderen deden. Lando en Oscar reden nu eenmaal dicht bij elkaar in de openingsfase."

En daar ging het voor het eerst mis, beaamt Brown. In de regen besloot McLaren geen dubbele pitstop uit te voeren en Piastri buiten te laten. "Het is duidelijk dat je vijf seconden verliest als je een dubbele pitstop uitvoert, maar het is gebleken dat Oscar veel meer tijd verloor omdat het circuit verslechterde. Het was een betere beslissing geweest om vijf seconden te verliezen, maar nogmaals, je weet niet hoe het ervoor staat omdat je de leidende auto bent."

Red Bull

Daarna ging het dus nogmaals fout bij Norris, die op softs naar buiten werd gestuurd en met veel slijtage moest dealen. "De mediums waren beter geweest, want Oscar vloog op die band. Bovendien was Max Verstappen ook erg snel op de hards en zouden de coureurs op de softs gaan worstelen, dus we gaan dat bekijken. Wel is het positief dat we als team de meeste punten hebben gescoord en op het podium stonden in een spannende race. Mijn felicitaties aan Lewis Hamilton. Hij is een groots kampioen en het is mooi dat hij zijn thuisrace wist te winnen."

Tot slot gaat Brown in op waar McLaren strategisch staat ten opzichte van de concurrentie. "Je moet in alles geweldig zijn om te winnen. Mercedes en Red Bull hebben veel kampioenschappen gewonnen, maar wij hebben nu een auto die in staat is om voor het kampioenschap te vechten. We moeten ervoor zorgen dat alles wat we doen bijdraagt aan het kampioenschap. Nu ging het mis, maar we leren ervan en maken ons klaar voor Hongarije."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Max Verstappen won maar liefst driemaal op rij in Zandvoort. Wint de Nederlander ook dit jaar de race? Dan krijg je maar liefst 50 keer jouw inzet terug bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Nederland Marko komt met goed nieuws voor Verstappen