Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-teambaas ziet 'zware' kalender: "Hebben dat de komende tijd niet meer"

De Formule 1 werkt momenteel de volste kalender uit de historie af, met in totaal 24 races op het programma. De teambaas van Visa Cash App RB (RB), Laurent Mekies, spreekt zich uit over de overvolle kalender.

Hungary start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De laatste jaren komen er steeds meer races bij in de Formule 1 en er zijn nog genoeg locaties die de koningsklasse van de autosport willen hosten. De populariteit in de F1 is momenteel namelijk zeer groot. In 2024 worden zelfs de meeste races ooit verreden. Ook komend jaar worden er 24 F1-weekenden georganiseerd, maar in de toekomst valt niet uit te sluiten dat er nóg meer races worden toegevoegd.

Dit alles heeft veel invloed op de teams en vooral de monteurs. Alles moet van hot naar her worden verplaatst en zeker de triple headers hakken er dan hard in. De monteurs zijn al sowieso 24 weekenden weg van huis, bijna de helft van het jaar. Als het dan gaat om races die op zichzelf staan, is het misschien nog niet zo erg, maar dat is ook nog niet eens het geval.

Laurent Mekies, de teambaas van RB, spreekt zich nu uit over de zeer volle kalender. "We hebben nu nog een paar dagen werk voor en na de zomerstop, voordat we de laatste tien races in verschillende tijdzones gaan rijden. Het zijn allemaal back-to-backs of triple headers. We hebben geen enkele race die op zichzelf staat tot de race in Miami begin mei volgend jaar."

Het 2024-seizoen wordt namelijk hervat met twee back-to back races, om vervolgens af te sluiten met twee triple headers. Daar tussenin zitten nog wel wat weken rust, maar het zal ongetwijfeld een aanslag zijn voor de teams. In 2025 wordt er dan weer gestart met een double header om na een week rust door te gaan met drie wedstrijden achter elkaar.

Mekies: "Het is een bewijs dat de Formule 1 wereldwijd enorm populair is en we zijn blij dat we daar deel van uitmaken. Het is zeker een zwaar schema, vooral voor de monteurs."

Moeten er minder double en triple headers komen? Laat het weten in de poll!

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Afwijkend tijdschema Tijdschema Formule 1 GP Azerbeidzjan