Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas F1 lijdt dure nederlaag tegen voormalig sponsor door vonnis

Haas F1 moet diep in de buidel tasten nadat een onafhankelijk orgaan uitspraak heeft gedaan in de zaak Haas F1 tegen voormalig hoofdsponsor Uralkali.

Mazepin France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Toen Rusland begin 2022 Oekraïne binnenviel, besloot Haas F1 de samenwerking met coureur Nikita Mazepin op te zeggen, evenals de samenwerking met hoofdsponsor Uralkali, een onderneming van Mazepins vader Dmitry Mazepin, die tevens een goede bekende is van de Rusissche president Vladimir Poetin.

Uralkali eiste daarna 13 miljoen dollar van Haas F1, een bedrag dat men als hoofdsponsor vooruit had betaald. Haas claimde echter dat men in hun recht stond het contract te ontbinden door clausules die te maken zouden hebben met 'imagoschade'. Om redenen van imagoschade zette Haas daarom op haar beurt in op een schadevergoeding van 8,6 miljoen dollar ter compensatie, te betalen door Uralkali.

Het Swiss Artbitration Centre (SAC), gespecialiseerd in commerciële disputen, heeft echter in het voordeel van Uralkali geoordeeld. In een statement van Uralkali staat te lezen dat er sprake is geweest van contractbreuk door Haas F1, waarbij de tegenclaim verworpen is.

"De arbitrale uitspraak maakt een einde aan het geschil tussen Uralkali en Haas over de sponsorovereenkomst. We verwachten dat Haas zonder onnodige vertraging zal voldoen aan haar betalingsverplichtingen. Het geld zal, zodra het is ontvangen, bedoeld zijn voor de ontwikkeling en modernisering van de productiefaciliteiten van het bedrijf."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen glashelder over Red Bull-toekomst: "Dat zegt al genoeg!"