Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

McLaren is eindelijk terug aan de top: "Niet verwacht, maar ook niet verrast"

McLaren zorgde in 2023 voor een bijzondere ommekeer. Het team begon in de achterhoede aan het seizoen, maar draaide dat met één gigantische update helemaal om.

Norris party McLaren Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen McLaren in 2023 vanaf P11 en P18 aan de eerste Grand Prix van het jaar begon, had niemand verwacht dat men binnen anderhalf jaar zou meestrijden om beide wereldtitels. Dat lukte het team uit Woking wel, met twee gigantische updates. De eerste werd afgelopen jaar in Oostenrijk geïntroduceerd, waarna een nieuwe update in Miami voor een nieuwe stap zorgde. Inmiddels kan men bij McLaren tevreden terugblikken op de verrassende opleving van het team.

Zak Brown, de CEO van McLaren vertelt bij Sky Sports dat hij het nooit had verwacht: "Het is natuurlijk een geweldige ommekeer geweest. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat we dit hadden verwacht. Daar wil ik wel aan toevoegen dat ik niet verrast ben, want als ik kijk naar het leiderschap van Andrea Stella (teambaas red.) en zijn voltallige team, kan je niet anders dan concluderen dat zij een geweldige prestatie hebben geleverd"

"Het belangrijkste is dat de cultuur rondom het team geweldig is en de samenwerking waanzinnig gaat," zo vervolgt Brown zijn lofzang. "Maar we maken wel nog altijd foutjes, waar we van blijven leren. Die fouten maken ons alleen maar sterker. Want we hebben nu 10 podiums op een rij gescoord en beide coureurs hebben dit jaar een race gewonnen. We gaan de zomerstop in als nummer twee bij zowel de coureurs als de constructeurs. En we hebben nog een hoop races te gaan."

'Einddoel nog niet bereikt'

"Ik denk dat de vier topteams allemaal op z'n tijd een race kunnen winnen, dus dan heb je 8 coureurs die op elk moment kunnen zegevieren. Dat is waanzinnig voor de sport en voor de fans. Het wordt sowieso een zeer interessant tweede deel van het jaar!" aldus Brown. 

De Amerikaan is sinds 2016 betrokken bij het Britse automerk. In het verleden was McLaren een zeer grote naam in de Formule 1, maar de laatste jaren brokkelde dat steeds verder af. De weg omhoog lijkt dan ook eindelijk gevonden, al zijn ze in Woking nog lang niet klaar volgens Brown: "We zijn terug aan de kop van het veld. Dat is altijd het doel geweest. Echter zijn we nog niet klaar. Het einddoel is nog niet bereikt en dat is uiteraard het winnen van de constructeurs- en rijderstitel. Dit jaar kan dat."

"We gaan de zomerstop in met een goede uitgangspositie in beide kampioenschappen. Het zorgt ervoor dat we hard moeten blijven werken, want we kennen onze concurrenten. Maar ik kan bijna niet trotser zijn op datgeen waar alle mannen en vrouwen hier bij McLaren mee bezig zijn", zo sluit een zeer uitgesproken, maar positieve Brown af. 

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout