Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen houdt Norris goed in de gaten: "Het is beter om uit te lopen..."

Max Verstappen weet dat Red Bull niet langer de snelste auto van de Formule 1-grid heeft, maar toch is er maar één concurrent die de Nederlander nauwlettend in de gaten houdt. Ook tijdens de Grand Prix van België keek hij met een schuin oog naar zijn grootste rivaal, maar daardoor kon hij na afloop wel opgelucht ademhalen.

Verstappen Norris Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen zit op dit moment in een lastige situatie. Als regerend Formule 1-kampioen wil de Nederlander natuurlijk niets liever dan zijn leiding in het kampioenschap behouden en een vierde titel aan zijn lijstje toevoegen, maar de concurrentie zit hem op de hielen nu de Red Bull-bolide niet langer de snelste van het veld is. Dat zorgt ervoor dat Verstappen zijn aanpak noodgedwongen bij moet stellen.

De grootste verandering voor Verstappen is dat hij de laatste weken steeds vaker over zijn schouder moet kijken nu de concurrentie steeds dichterbij kan komen. Tegenover onder meer RacingNews365 bevestigt hij dat hij dat tijdens de Grand Prix van België ook deed. "Lando Norris had niet zozeer de beste eerste ronde, al weet ik niet precies wat daar gebeurde. Maar uiteindelijk is het voor mij natuurlijk logisch dat ik hem ook in de gaten houd."

"Alle andere coureurs hebben natuurlijk ook een fantastische race gereden, maar zij staan echt een aanzienlijk stuk verder achter mij in het kampioenschap. Voor mij speelt het natuurlijk ook een rol dat onze auto op dit moment niet de snelste is tijdens de race, dus richt ik me tegenwoordig vooral op schadebeperking en probeer ik er telkens voor te zorgen zo goed mogelijk te presteren, iedere race weer. Daar ben ik de laatste tijd mee bezig."

Verstappen heeft dan ook één duidelijke wens voor volgend seizoen: "Volgend jaar hoop ik natuurlijk gewoon dat we net iets meer performance kunnen vinden, want dat zou ons leven echt een heel stuk makkelijker maken. Het is natuurlijk nooit comfortabel in deze sport, want er zijn altijd dingen die flink mis kunnen gaan of dingen die ons kunnen overkomen. Maar ieder weekend moet je gewoon proberen in topvorm te zijn en ook te blijven."

Verstappen tevreden na GP België

Verstappen blikt terug op de GP van België en kan dan ook maar één conclusie trekken: "Het is natuurlijk altijd beter om uit te lopen dan om punten te verliezen en tijdens de race had het ons beide kunnen overkomen. Norris was echt razendsnel, maar aan de andere kant was ik ook bezig met de jacht op de coureurs voor me. Ik reed twee keer op mediums en een keer op harde banden, maar ik denk dat een extra harde band me echt wel had kunnen helpen."

"George Russell won de race natuurlijk met een eenstopper, maar ik denk niet dat ons dat zou lukken gezien de bandenslijtage. Er zijn dus echt wel dingen die we nog moeten analyseren na het weekend, maar als team hebben we het wel goed gedaan. We hebben in ieder geval de juiste strategische keuzes gemaakt en probeerden aan het begin van de race ook wat agressiever te zijn om al wat posities te pakken, dus dat heeft mijn race wel wat beter gemaakt. Al bleef ik daarna wel achter andere auto's hangen..."

Toch reageert Verstappen stellig op de vraag wat hij nou precies van dit seizoen vindt: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit liever heb dan dat er een team is dat het hele seizoen domineert."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout