Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe

Wie zijn de beste F1-coureurs uit de geschiedenis van de sport? Het is een vraag die vaak tot verdeeldheid leidt. Ook Max Verstappen heeft zo zijn top vijf, met één vrij opvallende naam.

Verstappen Alonso Hamilton podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vijf beste coureurs uit de geschiedenis van de Formule 1? Het is eigenlijk een vraag die onmogelijk te beantwoorden is, want in elke periode kwamen een hoop grote namen voorbij. Toch proberen fans, coureurs en prominenten vaak een antwoord te vinden op die vraag. Zo ook Max Verstappen.

De Nederlander kreeg deze vraag voorgeschoteld tijdens een interview met DAZN. De regerend wereldkampioen wil in eerste instantie voorzichtig antwoorden: "Ik weet wat er gebeurt, want wat ik ook zeg, er zullen mensen commentaar geven en het er niet mee eens zijn. Het is een moeilijke vraag." Toch moet hij een keuze maken en dat doet hij uiteindelijk ook: "Ik ga voor Michael (Schumacher), waarschijnlijk ook Ayrton (Senna), Fernando (Alonso), Lewis (Hamilton) en (Juan Manuel) Fangio. De bekende namen."

De meest opvallende naam in dat lijstje is toch wel Fernando Alonso. Tweevoudig wereldkampioen en door vele mensen geprezen, maar vaak niet terug te vinden in dergelijke lijstje. Toch kan Verstappen verklaren waarom hij Alonso boven coureurs als Alain Prost, Niki Lauda en Sebastian Vettel plaatst: "Ik denk dat Fernando zich altijd laat zien zoals hij is. Dat is iets wat ik enorm bewonder. Hij is heel succesvol geweest, maar blijft gepassioneerd over het racen. Het is een normale, aardige kerel en dat waardeer ik. Hij is over het algemeen ook heel blij als een andere coureur het goed doet."

Overeenkomsten

Tussen Verstappen en Alonso zijn vrij veel parallellen te trekken. Beide coureurs wisten met hun eerste titel een periode van dominantie te beëindigen én beide coureurs zorgde voor een enorme groei in Formule 1-fans in eigen land. Die parallellen is iets wat ook Verstappen niet is ontgaan: "Ik denk dat hij de eerste Spaanse F1-coureur was die de sport groot gemaakt heeft in Spanje. Hij werd ook wereldkampioen. Voor mij is dat in Nederland een beetje hetzelfde."

Verstappen is dan ook blij dat hij nog mag racen tegen de Spanjaard: "Hij houdt van racen en ik hou van racen. Hij zelfs een beetje meer dan ik, omdat hij op zijn leeftijd nog altijd in de F1 zit. Ik heb veel respect voor hem. Ik herinner me dat ik hem in F1 volgde toen ik nog in de karts zat. Voor hem zette ik de tv aan, want ik wist dat hij goed ging racen."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Raakt het team een groot talent kwijt?