Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Waarom Mercedes Hamilton een tweestopper liet afwerken

Lewis Hamilton kreeg op Spa-Franchorchamps de zege in de schoot geworpen door de diskwalificatie van George Russell. De Brit snapte na afloop alleen niet waarom Mercedes hem een tweestopper liet afwerken, terwijl Russell besloot om één keer binnen te komen. Teambaas Toto Wolff legt het uit.

Hamilton podium Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de Grand Prix van België leek er binnen Mercedes een klein relletje te ontstaan. Lewis Hamilton reed haast de gehele race aan de leiding, totdat teamgenoot George Russell besloot voor een zeldzame eenstopper te gaan. Russell hield zijn banden knap in leven en kwam een halve seconde voor Hamilton over de streep. Het zorgde voor hoofdbrekens bij Hamilton, die niet helemaal begreep waarom hij wel twee keer was binnengekomen.

Uiteindelijk zou het voor Hamilton niet meer uitmaken. De auto van Russell werd te licht bevonden bij de weging, met diskwalificatie tot gevolg. Mercedes-teambaas Toto Wolff legt wel nog even haarfijn uit waarom een tweestopper de juiste keuze was voor Hamilton.

"Ik heb met Lewis gesproken en het is oké", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNew365. "Als coureur overzie je niet altijd het volledige plaatje. Hij zei dat zijn banden goed waren, maar op dat moment had niemand een eenstopper op de radar. Bovendien moesten we de auto's achter ons, ik geloof dat het Oscar Piastri en Charles Leclerc waren, coveren."

Wolff wijst ook naar de andere toppers, buiten Russell. "Iedereen koos voor een tweestopper. Wat we met Lewis hebben gedaan, was absoluut de juiste keuze. George hield de banden echter goed in leven tot het einde. Daar kon je alleen niet op anticiperen, want dan hadden de andere topteams het ook wel gedaan."

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout