Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez sneert naar critici: "Ik ben niet vergeten hoe ik moet racen!"

Sergio Perez kende eindelijk weer eens een goede kwalificatie. De Mexicaan werd derde, start de race als tweede en haalt na die kwalificatie zijn gram tegenover zijn critici.

Perez Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez is sinds de Grand Prix in Imola totaal uit vorm geraakt en wist voor de kwalificatie in Spa in 5 van de laatste 6 races niet eens door Q1 heen te komen. Zijn toekomst bij Red Bull wordt in twijfel getrokken. Daniel Ricciardo en Liam Lawson gaan komende week testen om de Mexicaan eventueel te vervangen, omdat Red Bull het constructeurskampioenschap veilig wil stellen gezien de dreiging van McLaren.

In Spa kwalificeerde Perez zich als derde, maar door de gridstraf van Max Verstappen promoveert hij naar de tweede plaats. Terugkijkend op zijn beste kwalificatieresultaat sinds de GP van China sneert Perez naar de critici.

"Het is meer dan vertrouwen, ik bedoel, het is niet zo dat ik vergeten ben hoe ik moet racen", aldus een lichtelijk geïrriteerde Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Je ziet het gewoon bij veel coureurs. Soms ben je niet in staat om het volledige potentieel van je auto te benutten en daardoor mis je het vertrouwen om het maximale uit je auto te halen."

"Ik denk dat we sinds Hongarije goede stappen in de goede richting hebben gezet, ik denk dat Silverstone al heel goed was. Ik had een heel goede vrijdag, dus de auto gaat nu de goede kant op en hopelijk kunnen we het afsluiten met een sterk resultaat. Er is nog een lange weg te gaan in het seizoen, dus we gaan er gewoon tegenaan en zoals ik al eerder zei,  het team en ikzelf concentreren ons op wat we moeten doen. Dat is zoveel mogelijk punten halen en de rest kan me eerlijk gezegd niet zoveel schelen", aldus Perez.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Max Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk"